طبقه مازاد ساختمان

گرفتن امتیاز طبقه مازاد ساختمان، یکی از خدمات مجموعه مجوز اصفهان برای اخذ پروانه ساختمان در اصفهان است که تمامی مراحل اداری و مهندسی مورد نیاز برای گرفتن طبقه مازاد پروژه شما، توسط کارشناسان و مهندسین باتجربه این مجموعه انجام می‌شود. همه ما می‌دانیم که پیگیری و انجام کارهای اداری در شهرهای بزرگی مانند اصفهان، نیاز به زمان و انرژی بسیار زیادی دارد. به همین خاطر ما در مجموعه مجوز اصفهان تلاش می‌کنیم تا جای ممکن، تمامی امور مربوط به تغییر کاربری و تفکیک و اخذ پروانه ساختمان در اصفهان را بدون نیاز به حضور مالک انجام دهیم.

در این مطلب، مراحل گرفتن امتیاز طبقه مازاد برای اخذ پروانه ساختمان در اصفهان را برای شما تشریح کرده‌ایم. شما می‌توانید برای طراحی و تهیه نقشه معماری پروژه خود به سایت گروه مهندسی مگاطرح و برای تهیه نقشه سازه به سایت گروه مهندسی رایمون سازه مراجعه کنید.

سؤالات و ابهامات خود در زمینه طبقه مازاد ساختمان را از کارشناسان ما بپرسید

سوالات متداول

شهرداری برای اختصاص طبقه مازاد ساختمان، هزینه دریافت می کند؟

در صورتی که تمامی استعلامات مثبت شود، مبلغی به عنوان عوارض ساختمانی و نوسازی از مالک ساختمان دریافت می شود.

شرایط تعلق طبقه مازاد ساختمان چیست؟

شرایط و موقعیت ملک، تجمیع قطعات، مساحت قطعه و بافت فرسوده از جمله شرایطی است که به یک ملک، طبقه مازاد تعلق می گیرد.

طبقه مازاد به صورت قانونی اضافه می شود یا با پرداخت جریمه بعد از ساخت؟

شهرداری اصفهان در برخی از مناطق تحت شرایط خاصی یک طبقه مازاد، علاوه بر تعداد طبقات مجاز به ساختمان های واجد شرایط اختصاص می دهد.

اخذ طبقه مازاد ساختمان در اصفهان

یکی از دغدغه‌های اصلی ساختمان ساز‌های اصفهان اضافه نمودن اشکوب به طبقات در حال ساخت یا تمام شده یک پروژه به دلیل سودآوری بالا در شهر اصفهان محسوب می‌شود و تلاش آن ها برای اضافه کردن طبقه می‌باشد. این موضوع تحت تاثیر افزایش قیمت مسکن و نیاز مردم در همه نقاط شهری روز به روز پر رنگ تر شده اما مشکلات زیادی مانند مقاوم نبودن در برابر زلزله و… به وجود می آید اگر که بدون مجوز طبقه مازاد احداث شود، به همین خاطر برای اضافه کردن طبقه مازاد از وزارت شهرسازی قانون و ضوابطی را مشخص کردند که از ایجاد مشکلات جلوگیری می‌شود. به همین دلیل برای اضافه کردن طبقه مازاد باید از شهرداری منطقه اصفهان مجوز احداث گرفت.

با توجه به این مساله اگر مالک بدون اخذ مجوز طبقه مازاد ساختمان، اقدام به ساخت طبقه اضافه کند، عملا این کار غیرقانونی بوده و ساخت و ساز اضافه غیرمجاز تلقی خواهد شد. با این وجود واحد خدمات شهری منطقه اصفهان مطابق با قانون موظف است مانع از انجام ساخت و ساز غیرمجاز در هر مرحله‌ای که قرار دارد شود و پس از متوقف نمودن، شهرداری منطقه اصفهان اقدام به تخریب طبقات مازاد ساخته شده خواهد کرد و این کارفرما علاوه بر اینکه نتوانسته در ساخت و ساز سود کند متضرر نیز شده است.

مسئولیت رسیدگی به ساخت و ساز غیر مجاز جزء اختیارات شهرداری مناطق پانزده‌گانه اصفهان است.

با توجه به اینکه بعد از ساخت طبقه اضافی، بر ارتفاع ساختمان افزوده می‌شود باید فاصله قانونی و تعریف شده درز انقطاع رعایت شود تا در هنگام زلزله خطرات احتمالی برای ساختمان اصلی و ساختمان های مجاور روی ندهد.

نحوه گرفتن طبقه مازاد ساختمان در اصفهان

طرح تفصیلی یکپارچه در خصوص اخذ طبقه مازاد ساختمان

در سال ۱۳۹۰، طرح تفصیلی یکپارچه شهر اصفهان، مورد بررسی مسئولین قرار گرفت و در اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ هم به تأیید شورای عالی شهرسازی و معماری رسید و حداکثر طبقه ساختمانی مجاز، ارتفاع و تعداد طبقات با توجه به عرض ملک، عرض معبر بنا، مساحت زمین و موارد دیگر تعیین گردید.

روند ارائه درخواست برای اخذ طبقه مازاد ساختمان

همانند همه درخواست‌ها به شهرداری تنها مالک، سازنده یا وکیل این اشخاص می‌توانند برای دریافت این مجوز اقدام کنند. در ابتدا باید همراه با اصل و کپی سند مالکیت ساختمان، اصل و فتوکپی شناسنامه تقاضای صدور مجوز اضافه طبقه (اصلاح پروانه) و در صورت اینکه نماینده قانونی هستید، اصل برگه نمایندگی به شهرداری منطقه اصفهان مراجعه نمایید.

بعد از این مرحله برای تاییدیه استحکام همه محاسبات ساختمانی به واحد بنا در شهرداری مراجعه نموده و نسبت به تشکیل پرونده اقدام می‌کنید. پس از این مرحله شهرداری طبق درخواست مالک تمامی موارد را به سازمان نظام مهندسی کشور ارسال کرده و از آن‌ها می‌خواهد تا شرایط سازه و ساختمان شما را مورد ارزیابی قرار دهند.

بعد از اینکه مرحله اولیه ثبت درخواست به واسطه شما به پایان رسید، باید ملک شما از نظر فنی مورد بررسی قرار گیرد که در این مرحله یکی از کارشناسان سازمان نظام مهندسی اصفهان مواردی مانند: حدود اربعه، عرض کوچه، مساحت ملک و وضعیت آن را مورد ارزیابی قرار می دهد و در زمانی که کارشناس مربوطه نظر مثبتی داشته باشد، با اعلام گزارش به شهرداری پرونده اخذ طبقه مازاد ساختمان شما را به دست کارشناسان شهرسازی شهرداری منطقه اصفهان می‌سپارد.

در این مرحله نیز کارشناسان مشغول در شهرداری با استعلام از مراکز دیگر همچون اداره برق عوامل مختلف را بررسی نموده و در صورتی که تمامی استعلامات مثبت شود، مبلغی به عنوان عوارض ساختمانی و نوسازی به وسیله مالک یا سازنده پرداخت می شود و پس از آن پرونده شما برای اضافه اشکوب تایید خواهد شد.

امتیاز طبقه مازاد شهرداری

مدارک مورد نیاز برای ارائه درخواست اخذ طبقه مازاد ساختمان

  • ارائه درخواست اولیه به شهرداری منطقه اصفهان
  • کد نوسازی آدرس دقیق بنای مورد درخواست
  • سند ملک مورد نظر برای اثبات مالکیت
  • ارائه دستور نقشه که توسط واحد شهرسازی منطقه اصفهان صادر می‌شود
  • مدارک شناسایی مالک ساختمان
  • ارائه نقشه اولیه ساختمان برای اضافه کردن سقف مازاد

شرایط اخذ طبقه اضافه در شهر اصفهان  

اخذ طبقه اضافه روی پروژه‌های ساخته شده، در حال اجرا و یا در مراحل اخذ جواز، در چه شرایطی امکان‌پذیر است؟

شرایط و موقعیت ملک

  • سامان بخشی به سیمای شهر اصفهان یکی از دلایلی است که میتوان طبقه مازاد گرفت، اگر تعداد طبقات بیش از ۶۰ درصد ساختمان‌های اطراف یا بیشتر از طبقات مجاز ملک مورد نظر باشند، طبق ضوابط می‌توان مجوز احداث طبقه مازاد را از شهرداری منطقه اصفهان اخذ کرد.

تجمیع قطعات

زمانی که قطعات با یکدیگر تجمیع شوند، پروژه شامل تراکم تشویقی خواهند شد که در این صورت می‌توان تراکم مازاد را در طبقه اضافه نمود و یا میزان پیشروی در طبقات را گرفت که این امر در شهرداری‌های مناطق پانزده‌گانه اصفهان به صورت سلیقه‌ای اعمال می‌‌گردد و با توجه به نظر معاون شهرسازی اگر که مشکل ساز نباشد و از نظر اصول 3 گانه مورد تایید باشد می‌توان مجوز طبقه مازاد را اخذ کرد.

مساحت قطعه

 در برخی از پهنه‌ها املاکی که مساحت آن‌ها از حداقل اندازه قطعه بزرگتر باشند مشمول طرح تشویقی طبقه مازاد می‌شوند.

یکی دیگر از شرایط اخذ طبقه مازاد در ملک هایی که جزو بافت فرسوده می‌باشند این است که باید مساحت آن‌ها بالای 200 متر باشد و با توجه به عرض گذر و کد منطقه صلاحیت اخذ طبقه مازاد مشخص می‌شود.

بافت فرسوده

برخی از املاک واقع در بافت فرسوده در صورتی که حداقل اندازه مساحت قطعه را دارا باشند مشمول تشویقی طبقه مازاد می‌شوند و می‌توانند با دریافت مجوز از شهرداری سقف اضافه را اجرا کنند.

بهتر است با توجه به اهمیت موضوع برای آگاهی از روند قانونی اضافه اشکوب با کارشناسان فنی مشورت کنید و با توجه به اینکه از ضوابط بیشتری آگاه هستند و راه و روش برای اخذ مجوز را کامل و دقیق تر می‌دانند توسط کارشناسان مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

زمانی که درخواست طبقه مازاد را داشته باشید باید از همه مهم تر از نظر سازه‌ای جوابگو باشد و هیچ مشکلی در ایستایی به وجود نیاید به همین خاطر باید در نقشه‌های سازه اضافه اشکوب پیش بینی شود و طبق آن فونداسیون و تیر و ستون و سقف اجرا گردد.

keyboard_arrow_up