ضوابط مشرفیت ساختمان در اصفهان سال 1402

دریافت کد نوسازی ملک در اصفهان - تهیه نقشه
پیج اینستاگرام مجوز اصفهان
کانال تلگرام مجوز اصفهان
آخرین مطالب
معرفی انواع نقشه های ساختمان
ارتفاع مجاز ساختمان و تعداد طبقات مجاز
راهنمای مراحل تشکیل پرونده ساختمان در شهرداری اصفهان

ضوابط مشرفیت ساختمان در اصفهان

رعایت ضوابط مربوط به حریم مشرفیت بناها و مسائل مشرفیت در مورد کلیه بناهایی که در مجاورت که قطعه مالکیت احداث می شود الزامی می باشد. باید مشرفیت مجاورین رعایت گردد.

رعایت حریم سایه‌اندازی در احداث ساختمان با توجه به نحوه تابش خورشید در شهر اصفهان الزامی است. بدین صورت که ارتفاع ساختمانی که در جنوب یک قطعه مالکیت واقع شده نباید از حداقل فاصله آن از بر مجاز ساختمان قطعه مالکیت واقع در شمال آن تجاوز نماید.

سوالات متداول

احداث خرپشته در مجاورت گذر چه محدودیتی دارد؟

احداث خرپشته در مجاورت گذر در ارتفاع بیشتر از خط آسمان مجاز نیست و تنها به صورت شیبدار مجاز است.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چه مواردی در مطلوبیت منظره شهری اهمیت دارد؟

میزان ارتفاع ساختمان ها با توجه به خط آسمان، هم تراز بودن دست انداز بازشوهای همه طبقات، حداکثر ارتفاع درب های ورودی و … در مطلوبیت منظره شهری اهمیت دارد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

طراحی پنجره یا نورگیر در پخ ساختمان مجاز است؟

طراحی هرگونه پنجره، بازشو یا هرگونه مشرفیت به دلیل بحث محرمیت و حق و حقوق همسایگان در پخ ساختمان ممنوع است.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سؤالات و ابهامات خود در زمینه مشرفیت ساختمان را از کارشناسان ما بپرسید

در مجتمع‌های مسکونی که اتاق‌ خواب‌های‌ دو واحد مسکونی به صورت مستقل از یک حیاط خلوت نور دریافت می‌کنند، باید حداقل فاصله پنجره‌های روبه‌رو یکدیگر ۴ متر باشد و فاصله از کف تا ارتفاع 1.75 متر بایستی به صورت غیر بازشو و غیرشفاف باشد. در معابر زير 18 متر رفع مشرفیت پنجره ها نسبت به املاک مجاور حداقل به ارتفاع 1.7 متر الزامی است (به صورت 1.2 متر ديوارچینی و 5.00 متر پنجره با شيشه مشجر ثابت).

مشرفیت پنجره

نورگیری ‌بناهای‌ مختلف‌ از گذرها، پارکها و میادین عمومی بلامانع است. می‌توانیم از فضاهای عمومی جهت نورگیری برای بنای خود استفاده کنند.

طراحی هرگونه پنجره، بازشو و يا هرگونه مشرفیت به دلیل بحث محرمیت و حق و حقوق همسایگان در پخ ممنوع بوده و در صورت اجرا مجوز پايانكار صادر نمی‌شود.

توجه به رعایت عدم مشرفیت نسبت به همسایه‌های مجاور در حياط خلوت و نورگيرها ضروری می‌باشد.

تعریف مشرفیت و سایه اندازی در ساختمان‌ها

مشرفیت یعنی اینکه: پنجره ساختمان ملکی به ملک همسایه اشراف داشته و داخل خانه قابل دیدن باشد که این باعث مزاحمت برای همسایه می‌گردد.

سایه اندازی یعنی اینکه: به دلیل ارتفاع زیاد ملک همسایه، ساختمان شما از نور مستقیم خورشید محروم است.

موضوع بعدی که اهمیت زیادی در امر شهرسازی دارد سایه اندازی است:

که گاهی با موضوع مشرفیت ترکیب می‌شود اما بطور کلی و از لحاظ حقوقی دو موضوع مختلف می‌باشند و هر کدام قانون و ضوابط مخصوص به خود را برای رفع آنها دارند و باید مورد توجه قرار بگیرد که سایه اندازی ارتباطی با نور طبیعی ندارد زیرا نور طبیعی از طریق پاسیو نیز قابل تامین است.

مشرفیت ساختمان در اصفهان

ضوابط شهرسازی این حق را برای هر شهروندی قائل شده است که هر انسانی در داخل خانه خود حداقل زمان مناسبی را از تابش مستقیم خورشید استفاده نماید و همسایه های مجاور این اجازه را ندارند که همسایه‌ی مجاور را از این نور محروم کنند و باعث گرفتن آسایش آنها شوند. اما این مدت زمان در هیچ استانداردی مشخص نیست. نهایتا نظر مامورین شهرداری و در صورت اختلاف رای کارشناس رسمی دادگستری با صلاحیت شهرسازی تعیین کننده است.

مشرفیت، معماری و نحوه استقرار بناها

رعایت ضوابط مربوط به حریم اشراف بناها و مسائل مشرفیت در مورد کلیه‌ بناهائی‌ که‌ در مجاورت‌ یک ‌قطعه‌ مالکیت‌ احداث می‌شود، الزامی است و این مورد باید توسط شهرسازی مورد بررسی قرار گیرد که تمامی ضوابط اجرا گردد.

در هیچ یک از سطوح خارجی نمی‌توان پنجره یا هواگیر با مشرفیت به مالکیت مجاور احداث نمود، فقط در صورتی امکان احداث هواگیر یا پنجره هست که دو متر عقب نشینی از ملک مجاور داشته باشد. در این حالت پنجره ها بایستی تا ارتفاع 1.75 متر از کف مربوطه به صورت غیر بازشو بوده و با استفاده از شیشه مات و یا مصالح مشابه بیرون آنها غیر قابل رؤیت گردند.

همه بازشوها، تراس‌ها و بالکن‌های همسایگان مجاور گذرهای شرقی ـ غربی لازم است با عرض حداقل 24 متر و در گذرهای شمالی ـ جنوبی با عرض حداقل 20 متر در نظر گرفته شود و با استفاده از مصالح غیرشفاف مانند شیشه مات تا ارتفاع 1.75 از کف مربوطه پوشیده شوند.

تبصره 1ـ حد فاصل بین دو بازشو که به یکدیگر مشرفیت داشته باشند باید حداکثر 35 متر در نظر گرفته شود. و بنایی که همجوار مادی‌ها باشد باید با رعایت تمام محدودیت‌های ارتفاعی پنجره‌هایی که به یکدیگر مشرفیت داشته باشد الذکر هست.

در معابر شرقی ـ غربی با عرض 24 متر و بیشتر و معابر شمالی ـ جنوبی با عرض 20 متر و بیشتر نصب پنجره بازشو از ارتفاع 0.85 متری به ‌بالا و بالکن و تراس یا جان پناه در این ارتفاع بلامانع است.

پیشنهاد می‌گردد که‌ قطعات ‌مالکیت‌ همجوار که‌ بناهای ‌آنها بیش‌ از یک‌ طبقه یا ارتفاع‌ متعارف‌ می‌باشد، قسمتی از حیاط خود را به طریقی محصور نمایند که یک فضای بدون اشراف برای واحدهای مسکونی همجوار به دست آید.

ایجاد راه پله در فضاهای آزاد جهت تأمین دسترسی به طبقات فوقانی ممنوع می باشد به هیچ عنوان نمی‌توان از فضاهای عمومی به طبقات دسترسی داد.

استقرار بنا تنها در 60 درصد بخش شمالی پلاک موجود با رعایت سطح اشغال تعیین شده در طبقه همکف مجاز می باشد.

تبصره1ـ در محدوده‌های میراثی-تاریخی این درصد با نظر سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان و در هماهنگی با بناهای مجاور می‌تواند حداکثر تا 5 متر افزایش پیدا کند.

تبصره2ـ در پلاک‌هایی که در مجاورت گذرهایی با حداکثر عرض 20 متر شمالی‌ـ‌جنوبی با توجه به رعایت حداکثر سطح اشغال و سطح زیربنا، احداث بنا در ‌قسمت‌های که ‌مشرف‌ به‌ گذر و در تمامی طبقات قابل اجرا می باشد.

حداقل 20 درصد فضای آزاد قطعات مالکیت مسکونی باید به فضای سبز ریشه دار اختصاص داده شود.

از جمله مواردی که در مطلوبیت منظره شهری بدنه‌های گذرهای اصلی اهمیت دارد، به ترتیب شامل: در درجه اول با توجه به خط آسمان میزان ارتفاع در ساختمان‌ها مشخص می‌شود، هم تراز بودن دست انداز بازشوهای همه‌ی طبقات، حداکثر ارتفاع درب های ورودی و همچنین دیوارهای حیاط‌ مشرف به میادین و گذرها بایستی هم تراز باشد. تدابیر لازم در این خصوص می‌‎بایست توسط شهرداری و در زمان تهیه و تأئید طرح‌های معماری بناهای مورد نظر اتخاذ گردد و تمامی ضوابط شهرسازی رعایت گردد.

استقرار بنا و مشرفیت ساختمان

تبصره 1ـ  زمانی که ملکی در گذر با شیب دو درصد و عرض 12 متر و یا بیشتر قرار گرفته باشد میزان ارتفاع با توجه به شیب در جهت هم تراز نمودن خط آسمان، قابل بررسی می‌باشد.

تبصره 2ـ نباید اختلاف خط آسمان در بناهای همجوار و قسمت‌های مختلف یک بنا بیش از نیم متر باشد.

اضافه ارتفاع دست انداز بام جهت هم تراز نمودن خط آسمان بنا با خط آسمان بناهای همجوار بلامانع است و جزء حداکثر ارتفاع مجاز تلقی نخواهد شد. حداکثر ارتفاع مجاز دست انداز 90 سانتی متر می باشد.

حق احداث خرپشته در مجاورت گذر در ارتفاع بیشتر از خط آسمان مجاز نمی‌باشد و تنها امکان اجرای خرپشته به صورت شیب دار وجود دارد.

کلیه سطوح مشرف به گذرها و سطوح خارجی و داخلی بناهائی که از گذرهای‌ عمومی قابل رؤیت باشد، باید با مصالح اصلی نما با نظر شهرسازی اجرا گردد.

نماسازی ملک هایی که مشرف به فضای آزاد هستن الزامی است و انجام آن بر عهده مالک بنای مشرفیت دار است. جنس و طرح نماها با نظر شهرداری تعیین می شود.

ضوابط مربوط به محاسبه سطح زیر بنا

زمانی که از زیر زمین به عنوان کاربری های چون: پارکینگ، تاسیسات موتورخانه، انبار و پناهگاه مورد لزوم بنا استفاده شود، مساحت آن جزء سطح زیربنا محسوب نخواهد شد .

زمانی ساباط یا محوطه‌های سرپوشیده‌ای که در طبقه همکف، دو گذر عمومی متفاوت را به ‌هم ‌متصل‌ نموده جزء ‌سطح زیربنا محسوب نخواهد شد که توسط کارفرما ‌برای تردد عموم‌ به ‌شهرداری ‌واگذار شده‌اند.

سطوح ‌ایوان‌ و بالکن ‌در محاسبه‌ سطح‌ مجاز زیر بنا محاسبه می‌شود و زمانیکه در نقشه‌های معماری لحاظ شود و به شهرداری ارجاع داده شود در فاکتور‌های محاسبات محاسبه می‌شود و بابت آن باید مبلغ تراکم پرداخت گردد.

زمانی پاسیوها جزو مساحت زیربنا حساب نخواهند شد که ‌مساحت ‌آنها حداکثر 7 متر مربع ‌باشند.

کلیه عقب نشینی‌ها در طبقه همکف به منظور ایجاد ورودی یا گذر سرپوشیده عمومی درصورتیکه 6/0 ± متر اختلاف سطح با گذر داشته و بدون‌ مانع‌ متصل‌ به‌ گذر عمومی باشد جزء سطح زیربنا محسوب نخواهد شد.

ضوابط طرح تفصیلی شهر اصفهان در موضوع مشرفیت

2-5 استقرار بنا و مشرفیت

1-2-5 رﻋﺎﻳﺖ ﺿﻮاﺑﻂ ﺣﺮﻳﻢ اﺷﺮاف ﺑﻨﺎ و مشرفیت در ﻣﻮرد ﻛﻠﻴﻪ ﺑﻨﺎﻫﺎیی ﻛﻪ در ﻣﺠـﺎورت یک ﻗﻄﻌـﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴـﺖ اﺣﺪاث میﺷـﻮﻧﺪ ﺑـﻪ اﺳـﺘﺜﻨﺎء ﻣﻮارد ﻣﻄﺮح ﺷﺪه در ﺑﻨﺪ 5-2-3 ذﻳﻞ اﻟﺰامی اﺳﺖ. (ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺗﺼـﺎویر شماره 3-1 و 3-2)

2-2-5 ﻣﺤﻞ اﺳﺘﻘﺮار ﺑﻨﺎی ﺟﺪﻳﺪ ﺗﺎ ﻛﺪ ارﺗﻔﺎعی ﻣﺼﻮب ﻃﺮح ﺑﺎزﻧﮕﺮی ﻃـﺮح تفصیلی و ﺑﺎ رﻋﺎﻳﺖ ارﺗﻔﺎع ﻣﺠﺎز ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن، در ﺣـﺪاﻛﺜﺮ 60 درﺻـﺪ ﻣﺴﺎﺣﺖ ﺧﺎﻟﺺ ﻋﺮﺻﻪ ﺑﻪ اﺿﺎﻓﻪ 1/20 ﻣﺘﺮ ﭘﻴﺶآﻣﺪگی در ﻃﺒﻘـﺎت ﺗﺤﺖ زاوﻳﻪ 45 درﺟﻪ و ﺑﺪون اﺣﺪاث ﭘﺦ ﺑﺎ یک ﺷﻜﺴﺖ ﺑﺎ زاوﻳـﻪ 90 درﺟﻪ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺗﺼﺎوﻳﺮ ﺷـﻤﺎره 3-1 و 3-2 در ﺑﺨـﺶ ﺷـﻤﺎلی ﻗﻄﻌـﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ و ﺑﺎ رﻋﺎﻳﺖ ﺳﻄﺢ اﺷـﻐﺎل ﺗﻌﻴـﻴﻦ ﺷـﺪه در ﻃﺒﻘـﻪ ﻫﻤﻜـﻒ و ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺿﻮاﺑﻂ و ﻣﻘـﺮرات ارﺗﻔـﺎعی و اﺣـﺪاث ﺑﻨـﺎ و ﺳـﺎﻳﺮ ﺿـﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات ﻣﻨﺪرج در ﻫﻤﻴﻦ دﻓﺘﺮﭼﻪ ﻣﺠﺎز میﺑﺎﺷﺪ.

ﺗﺒﺼﺮه: ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی از ﻣﻔﺎد ﺑﻨﺪ ﻓﻮق‌اﻟﺬﻛﺮ مستثنی ﺑـﻮده و ﺗــﺎﺑﻊ ﺿــﻮاﺑﻂ ﻣﻨــﺪرج در ﺑﻨــﺪﻫﺎی 5-2-14 و 5-2-15 ﻫﻤﻴﻦ دﻓﺘﺮﭼﻪ و ﺗﺒﺼﺮهﻫﺎی ذﻳﻞ آن میﺑﺎﺷﻨﺪ.

3-2-5 ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ دارای اﺳﻨﺎد ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ رسمی ﺷﺸﺪاﻧﮓ ﻳﺎ ﺳـﺎﺧﺘﻤﺎن ﻗﺪیمی و تفکیکی ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻗﺒﻞ از ﺳﺎل 1367 و ﻳﺎ تفکیکی ﻣﺼﻮب ﻛﻤﻴﺴﻴﻮن ﻣﺎده ﭘﻨﺞ و دارای ﺣﺪاﻗﻞ ﺣﺪﻧﺼﺎب ﻣﺠﺎز تفکیک میﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺪون رﻋﺎﻳﺖ ﺣﺮﻳﻢ اﺷﺮاف و ﻟﺰوﻣﺎً ﺑـﺎ رﻓـﻊ مشرفیت دﻳﺪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺠﺎورﻳﻦ در ﺣﺪاﻛﺜﺮ 60 درﺻﺪ ﻣﺴﺎﺣﺖ ﺧـﺎﻟﺺ ﻋﺮﺻـﻪ و در ﺑﺨﺶ ﺷﻤﺎلی ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ و ﺑﺎ رﻋﺎﻳﺖ ﺳﻄﺢ اﺷﻐﺎل ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺷﺪه در ﻃﺒﻘﻪ ﻫﻤﻜﻒ و ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺿﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات ارﺗﻔﺎعی و اﺣـﺪاث ﺑﻨـﺎ و ﺳﺎﻳﺮ ﺿﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات ﻣﻨﺪرج در ﻫﻤﻴﻦ دﻓﺘﺮﭼﻪ اﺣﺪاث ﺑﻨﺎ ﻧﻤﺎﻳﻨـﺪ.

در اﻳﻦ ﺣﺎﻟﺖ اﺣﺪاث ﺑﻨﺎ میﺑﺎیستی در ﺣـﺪاﻛﺜﺮ 60 درﺻـﺪ ﺳـﻄﺢ اﺷﻐﺎل ﻣﺠﺎز ﻋﺮﺻﻪ و در ﺑﺨﺶ ﺷﻤﺎلی ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺻـﺮﻓﺎ ﺑـﺎ یک ﺷﻜﺴﺖ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺷﻤﺎره 13 اﺟﺮا ﮔﺮدد.

4-2-5 ﺗﺤﺖ ﻫﺮ ﺷﺮایطی رﻓﻊ ﻣﺸﺮﻓﻴﺖ دﻳﺪ و روﻳﺖ از ﺗﻤـﺎمی ﺑﺎزﺷـﻮﻫﺎ و ﮔﺸﻮدگیﻫﺎ (ﭘﻨﺠﺮهﻫﺎ، ﺑﺎﻟﻜﻦ و ﻏﻴﺮه) ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻛﻠﻴﻪ ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺠﺎور و ﭘﻴﺮاﻣﻮنی، ﮔﺬرﻫﺎ، ﻣﺎدیﻫﺎ و ﻋﺮﺻﻪﻫﺎی ﻋﻤﻮمی ﻣﻄﺎﺑﻖ ﻛﻠﻴﻪ ﺿﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات ﻣﻨﺪرج در ﻫﻤـﻴﻦ دﻓﺘﺮﭼـﻪ ﺑـﺮای ﻛﻠﻴـﻪ ﻗﻄﻌـﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ و ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنﻫﺎی ﺷﻬﺮ اﻟﺰامی اﺳﺖ.

ﺗﺒﺼﺮه1: ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺷﻤﺎلی ـ ﺟﻨـﻮبی ﻛـﻪ ﭘﻨﺠـﺮهﻫـﺎی واﻗـﻊ در ﺿـﻠﻊ ﺟﻨﻮبی ﺳﺎﺧﺖ آنﻫﺎ ﻣﺸﺮف ﺑﻪ ﻓﻀﺎی آزاد (ﺣﻴﺎط) میﺑﺎﺷـﺪ از ﺿـﺎﺑﻄﻪ ﻓـﻮق مستثنی اﺳﺖ. ﺑﺪیهی اﺳﺖ رﻓﻊ مشرفیت در ﻛﻠﻴـﻪ ﮔﺸـﻮدگیﻫـﺎ، ﭘﻨﺠـﺮهﻫـﺎ، ﺑﺎﻟﻜﻦﻫﺎ و ﻛﻠﻴﻪ ﺑﺎزﺷﻮﻫﺎی ﻣﺸﺮف ﺑﻪ ﻓﻀﺎی آزاد (ﺣﻴﺎط) ﻣﺠﺎورﻳﻦ در اﺿـﻼع ﻏﺮبی و ﺷﺮقی اﻟﺰامی اﺳﺖ. در اﻳﻦ ﺣﺎﻟﺖ ﺑﺎیستی ﺗـﺎ ارﺗﻔـﺎع 1/75 ﻣﺘـﺮ ﺑـﺎ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻨﺎیی از ﻛﻒ ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﭘﻮﺷﻴﺪه و رﻓﻊ مشرفیت ﮔﺮدد.

ﺗﺒﺼﺮه2: در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺷﻤﺎلی ـ ﺟﻨﻮبی دارای واﺣﺪﻫﺎی آﭘﺎرﺗﻤـﺎنی در ﺻﻮرت اﺳﺘﻔﺎده از ﻓﻀﺎی آزاد (ﺣﻴﺎط اصلی) واﻗﻊ ﺷﺪه در ﺑﻴﻦ یک واﺣـﺪ ﻳـﺎ واﺣﺪﻫﺎی ﻃﺒﻘﺎت، رﻓﻊ مشرفیت دﻳﺪ ﺑﻪ ﺟﺰ در ﺿﻠﻊ ﺟﻨﻮبی ﻣﺸﺮف ﺑﻪ ﺣﻴﺎط در واﺣﺪﻫﺎی آﭘﺎرﺗﻤﺎنی در ﺳﺎﻳﺮ ﺟﻬﺎت (ﺷﺮقی و ﻏﺮبی) اﻟﺰامی اﺳﺖ.

5-2-5 ﻣﺤﻞ اﺳﺘﻘﺮار ﺑﻨﺎ در ﻣﺤﺪوده ﻣﺼﻮب ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺗﺎریخی و ﺳﺎﻳﺮ ﻣﺤﻮﻃﻪﻫﺎی ﺗﺎریخی ﻣﺼﻮب ﻣﺸﻤﻮل ﺿﻮاﺑﻂ ﺧﺎص ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺬﻛﻮر میﺑﺎﺷﺪ.

6-2-5 در ﺑﺎﻓﺖﻫﺎ ﻳﺎ ﻣﺤﺪودهﻫﺎیی ﻛﻪ دارای ﻃﺮحﻫﺎی ﻣﺼﻮب آﻣﺎدهﺳﺎزی و تفکیکی از ﻛﻤﻴﺴﻴﻮن ﻣﺎده ﭘﻨﺞ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﺿﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات ﻣﺮﺑـﻮط ﺑـﻪ ﺳﻄﺢ اﺷﻐﺎل ﺑﺮاﺳﺎس ﺿـﻮاﺑﻂ ﻣﺼـﻮب ﻃـﺮح ﻣﺮﺑﻮﻃـﻪ ﻣـﻼک ﻋﻤـﻞ خواهد بود.

7-2-5 ﺿﺮوری اﺳﺖ اﺳﺘﻘﺮار ﺑﻨﺎ در ﻃﺒﻘﺎت ﻓﻮﻗﺎنی و اﺻﻮﻻً اﺣﺪاث ﻫﺮ ﻧـﻮع ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن در ارﺗﻔﺎع ﺑﻴﺶ از 3.5 ﻣﺘﺮ در ﻣﺤﺪوده ﺣﺪاﻛﺜﺮ 60 درﺻﺪ ﺑﺨﺶ ﺷﻤﺎلی ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺑﺎ رﻋﺎﻳﺖ ﺳﻄﺢ زﻳﺮ ﺑﻨﺎی ﻣﺠـﺎز ﺻـﻮرت گیرد.

8-2-5 در ﻣﻮاردی ﻛﻪ ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ دارای اﺑﻌﺎد ﻣﺨﺘﻠﻒ و اﺷﻜﺎل ﻫﻨﺪسی ﻧﺎﻣﻨﻈﻢ ﺑﺎﺷﺪ ﺳﻄﺢ اﺷﻐﺎل ﻣﺠﺎز ﺑﺮاﺳﺎس ﺣﺪاﻛﺜﺮ 60 درﺻﺪ ﻣﺴﺎﺣﺖ ﭘﻼک ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ میﮔﺮدد.

9-2-5 اﺳﺘﻘﺮار ﺑﻨﺎ در ﻗﺴﻤﺖﻫﺎیی ﺑﻪ ﻏﻴﺮ از ﺷﻤﺎل ﭘﻼک ﻣﺸﺮوط ﺑﻪ رﻋﺎﻳﺖ ﺳﻄﺢ اﺷﻐﺎل ﻣﺠﺎز ﭘﻼک ﺻﺮﻓﺎ ﺗﺎ ارﺗﻔـﺎع 3.5 ﻣﺘـﺮ ﺑـﺎ رﻋﺎﻳـﺖ ﺳـﺎﻳﺮ به جز بند (4-2-5).

ﺗﺒﺼﺮه1: در ﻣﺤﺪوده ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺗﺎریخی ارﺗﻔﺎع 3/5 ﻣﺘﺮ میﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎ ﻧﻈـﺮ اداره ﻛـﻞ ﻣﻴﺮاث ﻓﺮهنگی و در ﻫﻤـﺎهنگی ﺑـﺎ ﺑﻨﺎﻫـﺎی ﻫﻤﺠـﻮار ﺿـﻤﻦ رﻋﺎﻳـﺖ ﺿـﻮاﺑﻂ ﻣﺸﺮﻓﻴﺖ، ﺳﺎﻳﻪاﻧﺪازی و ﻫﻤﺠﻮاری ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﺗﺎ 5/7 ﻣﺘﺮ اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﺑﺪ.

ﺗﺒﺼﺮه: در ﺻﻮرت رﻋﺎﻳﺖ ﻣﺸﺮﻓﻴﺖ و ﺳﺎﻳﻪ اﻧـﺪازی و رﻋﺎﻳـﺖ ﺳـﻄﺢ اﺷـﻐﺎل ﻣﺠﺎز و ﺳﺎﻳﺮ ﺿﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات، اﺳﺘﻘﺮار ﺑﻨـﺎ میﺗﻮاﻧـﺪ ﺑـﺎ اﺳـﺘﻔﺎده از ﺣﻴـﺎط ﻣﺤﺼﻮر (ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺣﻴﺎط ﻣﺮﻛﺰی و ﮔﻮدال ﺑﺎﻏﭽﻪ) اﻧﺠﺎم ﭘﺬﻳﺮد.

10-2-5 ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻓﻀﺎی ﺑﺎز ﻛﺎفی در ﺳـﺎﺧﺘﻤﺎنﻫـﺎ و ﻣﺠﺘﻤـﻊﻫـﺎی ﻣﺴﻜﻮنی اﻟﺰاﻣﺎً ﺑﺎیستی ﺑـﺎ ﺗﻮﺟـﻪ ﺑـﻪ ﺳـﺎﻳﺮ ﻣﻔـﺎد ﻣﻨـﺪرج در ﻫﻤـﻴﻦ دﻓﺘﺮﭼﻪ ﺣﺪاﻗﻞ %40 ﺳﻄﺢ ﻋﺮﺻﻪ ﺑﻪ ﻓﻀﺎی ﺑـﺎز (ﺣﻴـﺎط) اﺧﺘﺼـﺎص ﻳﺎﺑﺪ و ﺣﺪاﻗﻞ 20 درﺻﺪ ﻣﺴﺎﺣﺖ ﺧـﺎﻟﺺ ﻋﺮﺻـﻪ ﭘـﻼک در ﻗﻄﻌـﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺴﻜﻮنی ﺑﺎیستی ﺑﻪ ﭘﻮﺷﺶ ﮔﻴﺎهی رﻳﺸﻪدار اﺧﺘﺼـﺎص داده شود.

تبصره1: ﻛﺎﺷﺖ ﻳﻚ ﻧﻬﺎل درﺧﺖ ﻣﺜﻤﺮ ﻳﺎ ﻏﻴﺮ ﻣﺜﻤﺮ ﺑﻪ ازا ﻫﺮ واﺣﺪ ﻣﺴـﻜﻮنی در ﻓﻀﺎی آزاد ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ اﻟﺰامی اﺳﺖ و ﺑﺎیستی ﻣﺤﻞ ﻛﺎﺷﺖ درﺧﺖ در ﻧﻘﺸﻪﻫﺎی ﻣﻌﻤﺎری ﻣﻨﻌﻜﺲ ﮔﺮدد. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺻﺪور ﭘﺎﻳﺎن ﻛﺎر ﻣﻨﻮط ﺑﻪ اﺟﺮای ﻣﻮارد ﻓﻮق میﺑﺎﺷﺪ.

ﺗﺒﺼﺮه2: ﺣﺪاﻗﻞ %20 ﺑﺎراﻧﺪاز و ﻳﺎ ﻣﺤﻮﻃﻪ ﺑﺎز ﻛﺎرﮔﺎهﻫﺎی ﻣﺠﺎز ﺑﺎیستی ﺑـﻪ ﻓﻀﺎی درﺧﺘﻜﺎری و ﭘﻮﺷﺶ ﮔﻴﺎهی رﻳﺸﻪدار اﺧﺘﺼﺎص داده ﺷﻮد.

11-2-5 ﭘﻴﺶزدگی زﻳﺮزﻣﻴﻦ (ﺳﻄﺢ زﻳﺮﻳﻦ ﻃﺒﻘﻪ ﻫﻤﻜـﻒ) در ﻓﻀﺎی آزاد ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ و ﺣﺮﻳﻢ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ. ﺗﻌﺒﻴﻪ ﻣﺠﺮاﻫﺎی ﻧﻮرﮔﻴﺮی و ﺗﻬﻮﻳﻪ زﻳﺮزﻣﻴﻦ ﺻﺮﻓﺎً در ﺣﺪ ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺑـﺎ اﺧﺬ ﻣﺠﻮز از ﺷﻬﺮداری ﻣﺠﺎز اﺳﺖ.

12-2-5 ﻣﺤﻞ اﺳﺘﻘﺮار ﺑﻨﺎی ﺟﺪﻳﺪ در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴـﺖ ﺷـﺮقی – ﻏﺮبی در ﺣﺪاﻛﺜﺮ 60 درﺻﺪ ﺳﻤﺖ ﻏﺮب ﭘﻼک میﺑﺎﺷﺪ.

ﺗﺒﺼﺮه: در ﻣﻮارد ﺧﺎص اﺳﺘﻘﺮار ﺑﻨﺎی ﺟﺪﻳﺪ در ﺳﻤﺖ ﺷﺮق ﻗﻄﻌـﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴـﺖ ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ وﺿﻌﻴﺖ ﺳﻄﺢ اﺷﻐﺎل ﻣﺠﺎز (ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺠﺎز) ﻗﻄﻌـﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﭘﻴﺮاﻣﻮنی و ﺳﺎﻳﺮ ﺿﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات ﻣﻨﺪرج در ﻫﻤﻴﻦ دﻓﺘﺮﭼﻪ ﺑﺎ ﻧﻈﺮ و ﺗﺎﻳﻴﺪ ﺷﻬﺮداری ﻣﺠﺎز میﺑﺎﺷﺪ.

13-25 در ﺻﻮرت ﻗﺮارﮔﻴﺮی ﻣﺤﻮﻃﻪ ﻧﻮﺳﺎز ﺑﺎ ﺑﺎﻓﺖ ﻏﺎﻟـﺐ ﺷـﺮقی ـ ﻏﺮبی در دو ﻃﺮف یک ﮔﺬر ﺷﻤﺎلی – ﺟﻨﻮبی اﺳﺘﻘﺮار ﺑﻨﺎ ﻣﻄـﺎﺑﻖ ﺗﺼـﻮﻳﺮ شماره 14 می‌باشد.

14-2-5 در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی دارای اﺳـﻨﺎد ﻣﺎﻟﻜﻴـﺖ رسمی ﺷﺸﺪاﻧﮓ و ﻓﺎﻗﺪ آراء ﻣﺎده ﺻﺪ مبنی ﺑـﺮ ﺗﺨﺮﻳـﺐ ﻳـﺎ ﺟﺮﻳﻤـﻪ، ﻳـﺎ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنﻫﺎی ﻗﺪﻳﻤﻲ و تفکیکی ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻗﺒﻞ از ﺳـﺎل 1367 ﻳـﺎ تفکیکی ﻣﺼﻮب ﺑﺎ ﻛﺎرﺑﺮی ﻣﺴﻜﻮنی ﻣﺸﺮوط ﺑﻪ رﻋﺎﻳـﺖ ﺣﺪﻧﺼـﺎب تفکیک، ﻛﺪ ارﺗﻔﺎعی ﻣﺼﻮب ﻃﺮح ﺑﺎزﻧﮕﺮی ﻃﺮح تفصیلی، و رﻋﺎﻳﺖ ﺗﺒﺼﺮه 1 ﺑﻨﺪ 5-1-3، ارﺗﻔﺎع ﻣﺠﺎز ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﺑﺮاﺑﺮ ﺑﺎ 10/5 ﻣﺘﺮ (دو ﻃﺒﻘﻪ روی ﭘﻴﻠﻮت) اﺳﺖ و ﻣﺤﻞ اﺳـﺘﻘﺮار ﺑﻨـﺎ ﺣـﺪاﻛﺜﺮ 60 درﺻـﺪ ﺳﻄﺢ اﺷﻐﺎل ﻣﺠﺎز در ﺳﻤﺖ ﻏﺮب ﭘﻼک میﺑﺎﺷﺪ.

ﺗﺒﺼﺮه1: در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی در ﺻﻮرتی ﻛﻪ اﺣﺪاث ﺑﻨﺎ ﻣﺘﺼـﻞ ﺑﻪ ﺳﻄﺢ اﺷﻐﺎل 60 درﺻﺪ ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺠﺎز ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺠﺎور واﻗﻊ ﺷﻮد و ﻣﺸﺮف ﺑـﻪ ﻓﻀﺎی ﺑﺎز ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺠﺎور ﻧﺒﺎﺷﺪ ﺣﺪاﻛﺜﺮ ارﺗﻔﺎع، ﻣﻌـﺎدل ﻛـﺪ ارﺗﻔـﺎعی ﻣﺼﻮب ﻃﺮح ﺑﺎزﻧﮕﺮی ﻃﺮح تفصیلی ﺑﺎ رﻋﺎﻳـﺖ ﺿـﻮاﺑﻂ و ﻣﻘـﺮرات ارﺗﻔـﺎعی و اﺣﺪاث ﺑﻨﺎ و ﺣﺪاﻛﺜﺮ در اﻣﺘﺪاد ﺳﺎﺧﺖ ﭘﻼک ﻣﺠـﺎور ﻣﻄـﺎﺑﻖ ﺗﺼـﻮﻳﺮ ﺷـﻤﺎره 15-1 ﺑﻼﻣﺎﻧﻊ اﺳت.

ﺗﺒﺼﺮه2: در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی در ﺻـﻮرتی ﻛـﻪ ﺳـﺎﺧﺖ (ﺳـﻄﺢ اﺷﻐﺎل) ﺑﻨﺎی ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی در ﺣﺪﻓﺎﺻﻞ ﻓﻀﺎی ﺑﺎز ﻗﻄﻌـﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴـﺖ ﻣـﺬﻛﻮر و ﻣﺎﻟﻜﻴﺖﻫﺎی ﻫﻤﺠﻮار ﻗﺮار ﮔﻴﺮد اﺣﺪاث ﺑﻨﺎ در اﻣﺘﺪاد ﺳﻄﺢ اﺷـﻐﺎل ﻣﺠـﺎز 60 درﺻﺪ ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺠﺎور (ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺠـﺎز ﻣﺠـﺎورﻳﻦ) و ﺣـﺪاﻛﺜﺮ ﺗـﺎ ﻛـﺪ ارﺗﻔـﺎعی ﻣﺼﻮب ﻃﺮح ﺑﺎزﻧﮕﺮی ﻃﺮح تفصیلی ﺑﺎ رﻋﺎﻳﺖ ﺿﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات ارﺗﻔﺎعی ﻣﺠﺎز است.

ﺗﺒﺼﺮه3: در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی ﺗﺤﺖ ﻫﺮ ﺷﺮایطی رﻓﻊ مشرفیت ﻫﺮ ﻧﻮع ﺑﺎزﺷﻮ و ﮔﺸﻮدگی (ﭘﻨﺠﺮه، ﺑﺎﻟﻜﻦ و.. ) ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻓﻀـﺎی آزاد (ﺣﻴـﺎط) ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺠﺎور اﻟﺰامی اﺳﺖ. در اﻳﻦ ﺻﻮرت رﻓﻊ مشرفیت دﻳﺪ ﻣﻄـﺎﺑﻖ ﻣﻔﺎد ﺑﻨﺪ 5-2-26 و ﺗﺒﺼﺮه ذﻳﻞ آن اﻟﺰامی اﺳﺖ.

ﺗﺒﺼﺮه4: اﺣﺪاث ﻫﺮ ﻧﻮع ﭘﻴﺶزدگی ﻣﺎزاد ﺑﺮ 60 درﺻﺪ ﺳـﻄﺢ اﺷـﻐﺎل ﻣﺠـﺎز ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ. اﺣﺪاث ﺑﺎﻟﻜﻦ در ﺣﺪ 60 درﺻـﺪ ﺳﻄﺢ اﺷﻐﺎل ﻣﺠﺎز ﺑﺎ رﻓﻊ مشرفیت ﻧﺴـﺒﺖ ﺑـﻪ ﻓﻀـﺎی آزاد ﻗﻄﻌـﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴـﺖ مجاور الزامی است.

15-2-5 در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی دارای آرا ﻣـﺎده ﺻـﺪ مبنی ﺑـﺮ ﺗﺨﺮﻳﺐ و ﺟﺮﻳﻤﻪ ﻳﺎ تفکیکی ﻏﻴﺮﻣﺠﺎز و ﺧـﻼف ﺿـﻮاﺑﻂ ﻣﺼـﻮب و ﻓﺎﻗﺪ اﺳﻨﺎد ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ رسمی ﺷﺸﺪاﻧﮓ و ﺳـﺎﺧﺖ ﻣﺮﺑـﻮط ﺑـﻪ ﺑﻌـﺪ از ﺳﺎل 1367، ﺣﺪاﻛﺜﺮ ارﺗﻔﺎع ﻣﺠﺎز ﺳـﺎﺧﺘﻤﺎن ﻣﺸـﺮوط ﺑـﻪ رﻋﺎﻳـﺖ ﺣﺪﻧﺼﺎب تفکیک و ﻛـﺪ ارﺗﻔـﺎعی ﻣﺼـﻮب ﻃـﺮح ﺑـﺎزﻧﮕﺮی ﻃـﺮح تفصیلی، ارﺗﻔﺎع ﻣﺠﺎز ﺳـﺎﺧﺘﻤﺎن ﺣـﺪاﻛﺜﺮ 10/50 ﻣﺘـﺮ (دو ﻃﺒﻘـﻪ روی ﭘﻴﻠﻮت) ﺑﺎ رﻓﻊ ﻣﺸﺮﻓﻴﺖ اﺳﺖ و ﻣﺤـﻞ اﺳـﺘﻘﺮار ﺣـﺪاﻛﺜﺮ 60 درﺻﺪ ﺳﻄﺢ اﺷﻐﺎل ﻣﺠﺎز در ﺳﻤﺖ ﻏﺮب ﭘﻼک میﺑﺎﺷﺪ.

ﺗﺒﺼﺮه1: ﻛﻠﻴﻪ ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ واﻗﻊ در ﺣﺮاﺋﻢ ﻣﺤﻮﻃﻪﻫﺎ و ﺑﻨﺎﻫﺎی واﺟﺪ ارزش ﺗﺎریخی و ﻣﻌﻤﺎری (ﺛﺒﺖ ﺷﺪه ﻳﺎ ﻧﺸـﺪه) و ﻫﻤﭽﻨـﻴﻦ کلیه ﻗﻄﻌـﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴـﺖ ﻫﻤﺠﻮار ﻣﺤﻮﻃﻪﻫﺎ و ﺑﻨﺎﻫﺎی واﺟﺪ ارزش ﺗﺎریخی و ﻣﻌﻤـﺎری (ﺛﺒـﺖ ﺷـﺪه ﻳـﺎ ﻧﺸﺪه) ﻓﺎﻗﺪ ﺣﺮاﺋﻢ از ﺿﺎﺑﻄﻪ ﻣﻨﺪرج در ﺑﻨﺪ ﻓﻮق مستثنی ﺑﻮده و ﺗﺎﺑﻊ ﺿـﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات اداره ﻛﻞ ﻣﻴـﺮاث ﻓﺮهنگی و ﺿـﻮاﺑﻂ ﻣﻨـﺪرج در ﻫﻤـﻴﻦ دﻓﺘﺮﭼـﻪ می باشد.

ﺗﺒﺼﺮه2: رﻋﺎﻳﺖ ﻣﻔـﺎد ﺗﺒﺼـﺮهﻫـﺎی 3 و 4 ذﻳـﻞ ﺑﻨـﺪ 5-2-14 در ﺧﺼـﻮص ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺸﻤﻮل ﺑﻨﺪ ﻓﻮق‌اﻟﺬﻛﺮ اﻟﺰامی اﺳﺖ.

16-2-5 در ﺧﺼﻮص ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺑﺎ ﻣﺴﺎﺣﺖ 100 ﻣﺘﺮﻣﺮﺑـﻊ و ﻛﻤﺘـﺮ از آن ﻣﺸﺮوط ﺑﻪ داراﺑﻮدن ﺳﻨﺪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ رسمی ﺷﺸـﺪاﻧﮓ، ﺳـﺎﺧﺖ ﻗﺪیمی ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻗﺒﻞ از ﺳﺎل 1367 و اﻳﺠﺎد ﺷـﺪه در اﺛـﺮ اﺟـﺮای ﻃﺮحﻫﺎی ﻋﻤﺮانی ﻣﺼـﻮب اﺣـﺪاث ﺑﻨـﺎ ﺑـﻪ ﺻـﻮرت 100 % ﺳـﻄﺢ اﺷﻐﺎل و ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﺑـﺎ ارﺗﻔـﺎع 10/50 ﻣﺘـﺮ (دو ﻃﺒﻘـﻪ روی ﭘﻴﻠـﻮت) مجاز است.

172-5 ﻓﻀﺎی آزاد ادارات دولتی و ﺑﻨﺎﻫﺎی ﻋﻤﻮمی ﺑﺎیستی ﺑـﺎ اﺳـﺘﻔﺎده از ﻧﺮده، ﮔﻴﺎه و ﻏﻴﺮه ﺑﻪ ﻧﺤﻮی ﻣﺤﺼﻮر ﮔﺮدد ﻛﻪ از ﮔـﺬرﻫﺎی ﻣﺠـﺎور، ﻓﻀﺎﻫﺎی ﻣﺰﺑﻮر ﻗﺎﺑﻞ روﻳﺖ ﺑﺎﺷﺪ. (ﺑﻪ ﺟـﺰ ﻣـﻮارد ﺧـﺎص ﺑـﺎ ﻧﻈـﺮ و ﺗﺼﻮﻳﺐ ﻛﻤﻴﺴﻴﻮن ﻣﺎده ﭘﻨﺞ).

18-2-5 در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ دارای ﻛﺎرﺑﺮی ﺧﺪﻣﺎت ﻋﻤـﻮمی و ﺗﺎﺳﻴﺴـﺎت و ﺗﺠﻬﻴﺰات ﺷﻬﺮی ﺑﺎ ﻣﺴﺎﺣﺖ 3000 ﻣﺘﺮﻣﺮﺑﻊ ﺑﻪ ﺑﺎﻻ و ﺑﺎ ﻋﻤﻖ ﺑﻴﺶ از 30 ﻣﺘﺮ از ﮔﺬر اصلی، ﺑﺎیستی ﻋﻘﺐ نشینی ﺑﻪ ﻣﻴﺰان 3 ﻣﺘـﺮ از ﮔﺬر اصلی ﺻﻮرت ﮔﻴﺮد. اﻳﻦ اﻣﺮ ﺷﺎﻣﻞ ﺧﻮد ﺑﻨﺎ و ﻳﺎ ﺣﺼـﺎر ﻓﻀـﺎی آزاد آن می گردد.

ﺗﺒﺼﺮه: ﻋﻘﺐ نشینی ﻓﻮق در ﻣﻮرد ﻗﻄﻌـﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴـﺖ واﻗـﻊ در ﺟـﻮار ﻣﻴـﺎدﻳﻦ ﻧﺒﺎیستی ﺻﻮرت ﮔﻴﺮد و ﺑﺪﻧﻪ ﻣﻴﺎدﻳﻦ ﺑﺎیستی ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻛﺎﻣﻞ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﻮد.

19-2-5 اﻳﺠﺎد راه ﭘﻠﻪ و آﺳﺎﻧﺴﻮر ﺟﻬﺖ ﺗﺎﻣﻴﻦ دﺳﺘﺮسی ﻃﺒﻘﺎت ﻓﻮﻗـﺎنی در ﻓﻀﺎی آزاد ﻻزم اﻟﺮﻋﺎﻳﻪ ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ.

20-2-5 ﺑﻨﺎﻫﺎی ﻛﻠﻴﻪ ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ واﻗﻊ در ﻣﺠـﺎورت ﻣﺤـﻮر زاﻳﻨـﺪه رود ﺑﺎیستی ﺣﺪاﻗﻞ 5 ﻣﺘﺮ از ﺑﺮ ﺧﻂ ﺑﺪﻧﻪ ﻣﺼﻮب ﺑﺼﻮرت ﻓﻀﺎی ﺑﺎز در اﺧﺘﻴﺎر ﻣﺎلک ﻋﻘﺐنشینی داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ.

ﺗﺒﺼﺮه1:  اﺧﺘﺼﺎص ﺳﻄﺢ رﻫﺎ ﺷﺪه در ﺑﺮ ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺬﻛﻮر ﺑﻪ آب ﻧﻤﺎ و ﻓﻀﺎی ﺳﺒﺰ (در ﭼﺎرﭼﻮب ﻃﺮحﻫﺎی ﻣﺼﻮب ﻛﻤﻴﺴﻴﻮن ﻣﺎده ﭘـﻨﺞ) در اﺧﺘﻴـﺎر ﻣﺎلک اﻟﺰامی میﺑﺎﺷﺪ.

ﺗﺒﺼﺮه2:  ﺑﻨﺎی ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ واﻗﻊ در ﻣﺤﻮﻃﻪﻫﺎی ﺷﻤﺎل ﻣﺤﻮر زاﻳﻨـﺪه رود ﺑﺎیستی ﺑﺮاﺳﺎس ﺿﻮاﺑﻂ اﻳﻦ دﻓﺘﺮﭼﻪ در ﻗﺴـﻤﺖ ﺣـﺪاﻛﺜﺮ 60 درﺻـﺪ ﻣﺠـﺎز ﺷﻤﺎل ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ اﺣﺪاث ﮔﺮدد.

ﺗﺒﺼـﺮه3: ﻓﻀﺎی رﻫﺎ ﺷﺪه در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ واﻗـﻊ در ﺟﻨـﻮب ﻣﺤﻮر زاﻳﻨﺪه رود ﺟﺰء %40 ﻓﻀﺎی آزاد ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺤﺴﻮب میﮔﺮدد.

ﺗﺒﺼﺮه4: اﺣﺪاث ﺑﻨﺎ در ﺳﻄﺢ زﻳﺮﻳﻦ ﻓﻀﺎی ﺑﺎز رﻫﺎ ﺷـﺪه در اﺧﺘﻴـﺎر ﻣﺎلک ﻣﺠﺎز نمیﺑﺎﺷﺪ.

21-2-5 ﺑﻨﺎﻫﺎی ﻛﻠﻴﻪ ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ واﻗﻊ در ﻃـﺮﻓﻴﻦ (ﺷـﻤﺎل و ﺟﻨـﻮب) ﺧﻴﺎﺑﺎن ﻋﺒﺎس آﺑﺎد (ﺣﺪﻓﺎﺻﻞ ﺧﻴﺎﺑﺎن ﺷـﻬﻴﺪ بهشتی ﺗـﺎ ﺧﻴﺎﺑـﺎن ﭼﻬﺎرﺑﺎغ ﻋﺒﺎسی) ﺑﺎیستی ﺣﺪاﻗﻞ 3 ﻣﺘﺮ از ﺑﺮ ﺧﻂ ﺑﺪﻧﻪ ﻣﺼﻮب ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﻀﺎی ﺑﺎز در اﺧﺘﻴﺎر ﻣﺎلک ﻋﻘﺐ نشینی داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ.

ﺗﺒﺼﺮه : ﻓﻀﺎی ﺑﺎز ﻋﻘﺐنشینی ﺷﺪه ﺟﺰء 40 درﺻﺪ ﻓﻀﺎی آزاد ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺤﺴﻮب میﮔﺮدد و اﺣﺪاث ﺑﻨﺎ در ﺳﻄﺢ زﻳﺮﻳﻦ ﻓﻀﺎی ﺑﺎز رﻫﺎ ﺷﺪه در اﺧﺘﻴﺎر ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺠﺎز نمیﺑﺎﺷﺪ. ﻓﻀﺎی ﻓﻮق میﺑﺎﻳﺴـﺖ ﺑـﻪ آب ﻧﻤـﺎ و ﻓﻀـﺎی ﺳـﺒﺰ اﺧﺘﺼﺎص ﻳﺎﺑﺪ.

22-2-5 ﺑﻨﺎﻫﺎی ﻛﻠﻴﻪ ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ واﻗـﻊ در ﻣﺠﺎورت ﻣﺤﻮر ﻣﺎدیﻫﺎ ﺑﺎیستی ﺣﺪاﻗﻞ 2 ﻣﺘﺮ از ﺑﺮ ﺧﻂ ﺑﺪﻧﻪ ﻣﺼﻮب ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﻀﺎی ﺑﺎز در اﺧﺘﻴﺎر ﻣﺎلک ﻋﻘﺐنشینی ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ.

ﺗﺒﺼﺮه: ﻓﻀﺎی ﺑﺎز ﻋﻘﺐنشینی ﺷﺪه ﺟﺰء 40 درﺻﺪ ﻓﻀﺎی آزاد ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺤﺴﻮب میﮔﺮدد و اﺣﺪاث ﺑﻨﺎ در ﺳﻄﺢ زﻳﺮﻳﻦ ﻓﻀﺎی ﺑﺎز رﻫﺎ ﺷﺪه در اﺧﺘﻴﺎر ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺠﺎز نمیﺑﺎﺷﺪ. ﻓﻀﺎی ﻓﻮق میﺑﺎﻳﺴـﺖ ﺑـﻪ آب ﻧﻤـﺎ و ﻓﻀـﺎی ﺳـﺒﺰ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﭘﻨﺠﺮهﻫﺎی ﻣﻘﺎﺑـﻞ ﻧﺒﺎیستی روﺑﺮوی ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ واﻗﻊ ﺷﻮﻧﺪ و اﺧﺘﺼﺎص ﻳﺎﺑﺪ.

23-2-5 ﻧﻮرﮔﻴﺮی ﺑﻨﺎﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ از ﮔﺬرﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد و ﭘﺎرکﻫﺎی ﻣﻮﺟـﻮد تملک و اﺣﺪاث ﺷﺪه (در ﭘـﺎرکﻫـﺎی محلی ﻛـﻪ دارای ﺷـﺮاﻳﻂ ﺧﺎص ﺑﺎﺷﻨﺪ) و ﻣﻴﺎدﻳﻦ ﻋﻤﻮمی ﺑﻼﻣﺎﻧﻊ اﺳﺖ. (ﺑﺎ رﻋﺎﻳـﺖ ﺣﻘـﻮق مالکانه).

ﺗﺒﺼﺮه1: ﻧﻮرﮔﻴﺮی از ﭘﺎرکﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد (تملک و اﺣـﺪاث ﺷـﺪه) در ﺻـﻮرت ﻋﺪم اﺣﺪاث ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﺑﺎﻟﻜﻦ و ﻋﺪم اﻳﺠﺎد ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ درب ورودی ﭘﻴـﺎده و ﺳـﻮاره ﺑﻪ ﭘﺎرک ﺑﺎ ﻧﻈﺮ ﺷﻬﺮداری اﻣﻜﺎن ﭘﺬﻳﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد.

ﺗﺒﺼﺮه2:  ﻧﻮرﮔﻴﺮی و اﺣﺪاث درب و ﭘﻨﺠﺮه ﻧﺴـﺒﺖ ﺑـﻪ ﮔـﺬرﻫﺎی دﺳﺘﺮسی و ﻓﻀﺎﻫﺎی ﺳﺒﺰ و ﭘﺎرکﻫﺎی ﭘﻴﺸﻨﻬﺎدی (ﻏﻴﺮ ﻣﻮﺟﻮد) ﺗﺎ ﻗﺒﻞ از اﺣﺪاث و اﺟﺮای آنﻫﺎ ﻣﻨﻮط ﺑﻪ ﺗﺎﻳﻴﺪ ﺷﻬﺮداری اﺳﺖ.

24-2-5 در ﻫﻴﭻ یک از ﺳﻄﻮح ﺧﺎرجی ﺑﻨﺎ نمیﺗـﻮان ﻫـﻴﭻ ﻧـﻮع ﺑﺎزﺷـﻮ و ﮔﺸﻮدگی و ﭘﻨﺠﺮه با مشرفیت ﺑﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺠﺎور اﻳﺠﺎد و اﺣﺪاث ﻧﻤﻮد.

ﺗﺒﺼﺮه: در ﺻﻮرت ﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﻧﻮرﮔﻴﺮی ﺑﺎیستی ﺑـﺎ اﻳﺠـﺎد ﺣﻴـﺎط ﺧﻠـﻮت از ﺣـﺪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺠﺎور ﺑﻪ ﻣﻴﺰان ﺣﺪاﻗﻞ 2 ﻣﺘﺮ در ﻃﺒﻘﺎت ﻋﻘﺐنشینی ﻧﻤـﻮد. در اﻳـﻦ ﺣﺎﻟﺖ ﭘﻮﺷﺎﻧﺪن ﺣﺪﻓﺎﺻـﻞ ﻧـﻮرﮔﻴﺮ و ﭘـﻼک ﻣﺠـﺎور ﺑـﺎ ﻣﺼـﺎﻟﺢ ﺑﻨـﺎیی از ﻛـﺪ ﺻﻔﺮ-ﺻﻔﺮ ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺗﺎ ﺣﺪﻧﻬﺎیی ارﺗﻔﺎع ﭘﻼک (ﺟﺎنﭘﻨﺎه ﺑﺎم ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن) اﻟﺰامی اﺳﺖ. (ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺷﻤﺎره16).

25-2-5 در ﺻﻮرت اﺳﺘﻔﺎده ﻣﺸﺘﺮک ﻓﻀﺎﻫﺎی اصلی واﺣﺪ ﻳﺎ واﺣﺪﻫﺎی ﻣﺴﻜﻮنی ﻣﺴﺘﻘﻞ از یک ﻓﻀﺎی ﻧﻮرﮔﻴﺮی (ﺣﻴﺎط ﺧﻠﻮت، ﭘﺎﺳﻴﻮ و…) واﻗﻊ ﺷﺪه در ﺑﻴﻦ یک واﺣﺪ ﻳﺎ واﺣﺪﻫﺎی ﻃﺒﻘـﺎت، ﭘﻨﺠـﺮهﻫـﺎ ﻧﺒﺎیستی روﺑﺮوی ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ واﻗﻊ ﺷﻮﻧﺪ و ﻓﺎﺻﻠﻪ ﭘﻨﺠـﺮهﻫـﺎی ﻣﻘﺎﺑـﻞ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻧﺒﺎیستی ﻛﻤﺘﺮ از 4 ﻣﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ و ﺗﺎ ارﺗﻔﺎع 1.75 ﺑـﺎ ﻣﺼـﺎﻟﺢ ﺑﻨﺎیی و از ارﺗﻔﺎع 1.75 از ﻛﻒ، میﺗﻮان ﭘﻨﺠﺮه ﺑﻪ ﺻـﻮرت ﺑﺎزﺷـﻮ و ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺷﻴﺸﻪ ﻣﺎت و ﻣﺼﺎﻟﺢ ﻏﻴﺮﺷﻔﺎف درون آنﻫﺎ و ﻏﻴﺮﻗﺎﺑﻞ روﻳﺖ ﺗﻌﺒﻴﻪ ﻛﺮد. (ﺗﺼﻮﻳﺮ شماره 17).

262-5 اﻟﺰامی اﺳﺖ ﻛﻠﻴﻪ ﺑﺎزﺷﻮی ﺗﺮاسﻫﺎ و ﺑـﺎﻟﻜﻦﻫـﺎی ﺳـﺎﺧﺘﻤﺎنﻫﺎی دارای مشرفیت و واﻗﻊ در ﺟﻨﻮب ﻣﻌﺎﺑﺮ ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی ﺑﺎ ﻋﺮض ﻛﻤﺘﺮ از 24 ﻣﺘﺮ و ﻛﻠﻴﻪ ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ واﻗﻊ در ﻃﺮﻓﻴﻦ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﺷﻤﺎلی ـ ﺟﻨﻮبی ﺑﺎ ﻋﺮض ﻛﻤﺘﺮ از 20 ﻣﺘﺮ، ﻛﻠﻴﻪ ﺳﻄﻮح ﻧﻮرﮔﻴﺮی و ﺗﻬﻮﻳﻪ (ﭘﻨﺠﺮهﻫﺎ و… ) ﺗﺎ ارﺗﻔﺎع 1/75 ﻣﺘﺮ از ﻛﻒ ﺗﻤﺎم ﺷﺪه رﻓﻊ مشرفیت ﮔﺮدد.

در اﻳﻦ ﺣﺎﻟﺖ اﻟﺰاﻣﺎ ﺑﺎیستی ﺗﺎ ارﺗﻔﺎع 1/40 ﻣﺘﺮ ﺑـﺎ اﺳـﺘﻔﺎده از ﻣﺼـﺎﻟﺢ ﺑﻨﺎیی از ﻛﻒ ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﺗﺎ زﻳﺮ ﻗﺎب ﭘﻨﺠﺮه ﭘﻮﺷﻴﺪه ﺷﺪه و از ارﺗﻔـﺎع 1/40 ﺗﺎ 1/75 ﻣﺘﺮ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﭘﻨﺠﺮه ﺛﺎﺑﺖ و ﻏﻴﺮ ﺑﺎزﺷـﻮ ﺑـﺎ ﺷﻴﺸـﻪ ﻣﺎت رﻓﻊ مشرفیت ﮔﺮدد. در اﻳﻦ ﺻﻮرت ﺣﺪﻓﺎﺻﻞ ارﺗﻔﺎع 1/40 ﺗـﺎ 75 ﻣﺘﺮ اﻟﺰاﻣﺎ ﺑﺎیستی در ﭼﺎرﭼﻮب و ﻗﺎب ﭘﻨﺠﺮه واﻗﻊ در ﺳـﻄﺢ ﻧﻤﺎ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻳﻜﭙﺎرﭼﻪ اﺟﺮا ﮔﺮدد و اﺣﺪاث و ﻧﺼـﺐ ﻫﺮﮔﻮﻧـﻪ ﻗـﺎب ﺷﻴﺸﻪای ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻣﺴﺘﻘﻞ و ﺟﺪا از ﭘﻨﺠﺮه ﻣﻤﻨﻮع اﺳـﺖ. (ﻣﻄـﺎﺑﻖ ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺷﻤﺎره 18).

ﺗﺒﺼﺮه: در ﺗﺮاسﻫﺎ، ﺑﺎﻟﻜﻦﻫﺎ و ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﭘﻴﺶآﻣﺪگی ﻣﺸﺮف ﺑﻪ ﮔﺬرﻫﺎ، ﻣﺎدیﻫﺎ و ﺳﺎﻳﺮ ﻋﺮﺻﻪﻫﺎی ﻋﻤﻮمی، رﻓﻊ مشرفیت ﺗﺎ 1/75 ﻣﺘﺮ اﻟﺰامی اﺳـﺖ. در اﻳـﻦ ﺣﺎﻟﺖ اﻟﺰاﻣﺎ ﺑﺎیستی ﺟﺎن ﭘﻨﺎه ﺑﺎﻟﻜﻦ ﺗﺮاس ﻳﺎ ﭘﻴﺶآﻣﺪگی ﺗﺎ ارﺗﻔـﺎع 1/40 ﺑـﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻨﺎیی از ﻛﻒ ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﭘﻮﺷﻴﺪه و رﻓﻊ مشرفیت ﮔﺮدد و از ارﺗﻔﺎع 1/40 ﺗﺎ 1/75 ﻣﺘﺮ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻗﺎب ﺷﻴﺸﻪای دارای ﭼﺎرﭼﻮب ﻣﺴـﺘﺤﻜﻢ و اﻳﻤﻦ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺛﺎﺑﺖ و ﻣﺘﺼﻞ ﺑﻪ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻨﺎیی ﺑﺎ ﺷﻴﺸﻪ ﻣـﺎت و ﺑـﺎ رﻋﺎﻳـﺖ ﻧﻜﺎت فنی و ایمنی ﭘﻮﺷﻴﺪه و رﻓﻊ مشرفیت ﮔﺮدد و ﺑﻪ ﺗﺎﻳﻴﺪ ﺷﻬﺮداری ﺑﺮﺳﺪ.

27-2-5 در ﻣﻌﺎﺑﺮ ﺷﺮقی ـ ﻏﺮبی ﺑﺎ ﻋﺮض 24 ﻣﺘﺮ و ﺑﻴﺸﺘﺮ و ﻣﻌﺎﺑﺮ ﺷﻤﺎلی ـ ﺟﻨﻮبی ﺑﺎ ﻋﺮض 20 ﻣﺘﺮ و ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻧﺼﺐ ﭘﻨﺠـﺮه ﺑـﺎز ﺷـﻮ از ارﺗﻔـﺎع 1/10 ﻣﺘﺮ ﺑﻪ ﺑﺎﻻ (ﻣﺸﺮوط ﺑﻪ رﻋﺎﻳﺖ ﻛﻠﻴﻪ ﺿﻮاﺑﻂ ایمنی) و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺑﺎﻟﻜﻦ ﻳﺎ ﺗﺮاس ﻳﺎ ﺟﺎن ﭘﻨـﺎه در ارﺗﻔـﺎع ﻣﻌﻤﻮل ﺑﻼﻣﺎﻧﻊ است.

ﺗﺒﺼﺮه1: در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻫﻤﺠﻮار ﻣﺎدیﻫﺎ در ﺻﻮرتی ﻛـﻪ ﻓﺎصله ﻗﻄﻌـﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ واﻗﻊ در ﻃﺮﻓﻴﻦ ﻣﺎدی و ﻣﻘﺎﺑﻞ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺑﻴﺶ از 36 ﻣﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ رﻋﺎﻳـﺖ ﻣﺤﺪودﻳﺖ ارﺗﻔﺎع ﭘﻨﺠﺮه ﻓﻮق‌اﻟﺬﻛﺮ اﻟﺰامی ﻧﻴﺴﺖ.

28-2-5 در ﮔﺬرﻫﺎی ﺷﻤﺎلی ـ ﺟﻨﻮبی اصلی مشرفیت ﺗﺮاسﻫﺎی واﻗﻊ در ﮔﺬر ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﭘﻼکﻫﺎی ﺷﻤﺎلی ﺑﺎﻳﺪ رﻋﺎﻳﺖ ﺷﻮد. (ﺗﺼﻮﻳﺮ شماره 19).

29-2-5 رﻓﻊ مشرفیت و تفکیک در ﺗﺮاسﻫﺎی یک ﻣﺠﻤﻮﻋـﻪ ﺑﺎیستی ﺗـﺎ ارﺗﻔﺎع 1.75 ﻣﺘﺮ ﺻﺮﻓﺎ ﺑﺎ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻨﺎیی اﻧﺠﺎم و اﺟﺮا ﮔﺮدد.

30-2-5 در تفکیک یک ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﺑﻪ ﭼﻨﺪ ﻗﻄﻌﻪ ﺑـﺎ رﻋﺎﻳـﺖ ﺣﺪﻧﺼـﺎب ﺑﺎیستی ﻣﺴﺌﻠﻪ مشرفیت دﻳﺪ و رﻋﺎﻳﺖ ﻛﻠﻴﻪ ﺿـﻮاﺑﻂ ﺷﻬﺮﺳـﺎزی و ﻣﻌﻤﺎری در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮد. تفکیک و اﻳﺠﺎد ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎلکیتی ﻛـﻪ ﺑﻨﺎی آنﻫﺎ دارای مشرفیت دﻳﺪ ﺑﻪ ﻓﻀﺎی آزاد ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺠﺎور ﺑﺎﺷﺪ ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ.

31-2-5 در ﺻﻮرت ﺗﺠﻤﻴﻊ ﭼﻨﺪ ﭘﻼک ﺟﻬﺖ اﺣﺪاث ﺑﻨـﺎ ﺑﺎﻳـﺪ ﻃﺮاحی ﺑـﻪ ﺻﻮرتی اﻧﺠﺎم ﮔﻴﺮد ﻛﻪ مشرفیت ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﭘﻼکﻫﺎی ﻣﺠﺎور رﻋﺎﻳﺖ گردد.

ﺗﺒﺼﺮه: رﻋﺎﻳﺖ ﺿﺎﺑﻄﻪ ﻣﺮﺑـﻮط ﺑـﻪ ﺑﻨـﺪﻫﺎی 5-2-31 و 5-2-32 ﻓـﻮق ﺻـﺮﻓﺎً ﻣﺸﻤﻮل ﭘﻼکﻫﺎیی اﺳﺖ ﻛﻪ ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺠﺎور آنﻫﺎ دارای اﺳﻨﺎد ﻣﺎﻟﻜﻴـﺖ رسمی ﺷﺸﺪاﻧﮓ، تفکیکیﻫﺎی ﻣﺠﺎز و تفکیکیﻫﺎی ﻗﺪیمی ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻗﺒﻞ از ﺳﺎل 1367 ﺑﺎﺷﺪ.

32-2-5 در ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻣﺴﻜﻮنی ﺗﺎ ﭼﻬﺎر ﻃﺒﻘﻪ و ﺑﻴﺸـﺘﺮ از 10 واﺣـﺪ، اﺳـﺘﻔﺎده از ﺣـﺪاﻛﺜﺮ %30 ﻣﺴـﺎﺣﺖ ﻣﺠـﺎز ﭘﻴﻠـﻮت و ﺣـﺪاﻛﺜﺮ 75 ﻣﺘﺮﻣﺮﺑﻊ (ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﺳﻄﺢ اﺷﻐﺎل ﻣﺠﺎز) ﻣﺸﺮوط ﺑﻪ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻓﻀﺎی ﺑـﺎز ﺑﺮاﺳﺎس ﺿﻮاﺑﻂ ﻣﺮﺑﻮط ﻛﻪ ﺣﺪاﻗﻞ %20 آن ﻓﻀـﺎی ﺳـﺒﺰ ﺑﺎﺷـﺪ ﺑـﺎ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﭘﺎرﻛﻴﻨﮓ ﺑﺮاﺳﺎس ﺿﻮاﺑﻂ، ﺑـﻪ ﻋﻨـﻮان ﺳـﺮاﻳﺪاری (ﺑـﺎ ﻛﻠﻴـﻪ ﻓﻀﺎﻫﺎی ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز) ﺑﻼﻣﺎﻧﻊ اﺳﺖ.

نحوه استقرار سطح اشغال
نحوه استقرار بناهای جدید
نحوه استقرار بنا شرقی-غربی
احداث پنجره با فضای نورگیری
نحوه رفع مشرفیت پنجره ها
رفع مشرفیت تراس
1/5 - (1 امتیاز)

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ارتباط از طریق واتساپ

لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید

ساعت تماس

با کارشناسان ما تماس بگیرید

031-35123

keyboard_arrow_up