طراحی نقشه سازه در اصفهان

طراحی نقشه سازه

تهیه و طراحی نقشه سازه ساختمان، یکی از خدمات مجموعه مجوز اصفهان برای اخذ پروانه ساختمان در اصفهان است که تمامی مراحل اداری و مهندسی مورد نیاز برای تهیه نقشه سازه پروژه شما، توسط کارشناسان و مهندسین باتجربه این مجموعه انجام می‌شود. همه ما می‌دانیم که پیگیری و انجام کارهای اداری در شهرهای بزرگی مانند اصفهان، نیاز به زمان و انرژی بسیار زیادی دارد. به همین خاطر ما در مجموعه مجوز اصفهان تلاش می‌کنیم تا جای ممکن، تمامی امور مربوط به نقشه معماری ساختمان در اصفهان را بدون نیاز به حضور مالک انجام دهیم.

در این مطلب، مراحل تهیه و طراحی نقشه سازه ساختمان برای اخذ پروانه ساختمان در اصفهان را برای شما تشریح کرده‌ایم. شما می‌توانید برای طراحی و تهیه نقشه معماری پروژه خود به سایت گروه مهندسی مگاطرح و برای تهیه نقشه سازه به سایت گروه مهندسی رایمون سازه مراجعه کنید.

سؤالات و ابهامات خود در زمینه طراحی نقشه سازه ساختمان را از کارشناسان ما بپرسید

سوالات متداول

نقشه سازه ساختمان

بعد از طراحی و ترسیم پلان معماری در فاز 1 باید در فاز 2 پلان‌های سازه تهیه شود. پلان سازه یک نوع نقشه اجرایی می‌باشد که مقاومت اجزای مختلف، ابعاد و اندازه، نوع سازه، و نحوه‌ی اجرای سازه را به مهندسین ارائه می‌دهد همچنین نقشه سازه بر روی جزییات هر بخش چون ستون، فنداسیون، تیر و موارد دیگر تمرکز می‌کنند و ناظرهای پروژه نیز بر این اساس نظارت لازم را انجام می‌دهند. نقشه‌های سازه شامل انواع متفاوتی هستند که از جمله مهمترین آنها به شرح زیر است:

  • نقشه‌های اسکلت ساختمان
  • نقشه فونداسیون و ستون‌ها
  • نقشه دیوارهای برشی و باربر
  • نقشه‌های تیرریزی سقف

پلان فونداسیون، آکس بندی و  صفحه ستون

منظور از پلان آکس بندی چیست؟

اولین گام در تهیه نقشه سازه تعیین محل ستون‌ها می‌باشد. برای تعیین محل مناسبی برای ستون‌ها باید به پلان معماری آن پروژه توجه خاصی داشت. همچنین بر اساس نوع سازه که از جانب مهندس محاسب تعیین می‌گردد، بارهای وارده بر ساختمان محل ستون‌ها مشخص می‌گردد. خط آکس به خطی فرضی گفته می‌شود که از وسط ستون یا تیر می‌گذرد. این خط باید حتی الامکان تا جایی که در پلان معماری تاثیری نداشته باشد در امتداد هر ستون افقی و عمودی ترسیم شود. در نتیجه به پلانی که در آن محل قرارگیری ستون‌ها، امتداد و فاصله‌ی آن‌ها به کمک آکس ترسیم شده باشد را پلان آکس بندی گفته می‌شود.

پلان‌های ترسیم شده در این نوع نقشه‌ها غالبا اسکیل هستند و به واسطه این نقشه‌ها ابعاد و عمق معین برای پی کنی تعیین و جانمایی آسانسور، نوارهای فونداسیون و گلدانی‌ها صورت می‌گیرد. در اجرای سازه پیاده کردن آکس ستون‌ها مطابق نقشه بسیار اهمیت دارد. به خصوص در سازه های فلزی اجرای بیس پلیت، آکس بندی و شاغول کردن ستون ها نیاز به مهارت و تبحر دارد.

برش ستون ها

مقطع ستون و برش طولی آنها و همچنین تیپ بندی آن در این صفحه مشخص شده است. تراز طبقات و محل وصله ستون را نیز در این صفحه مشخص می کنند. در ستون های بتنی تعداد و اندازه میلگرد ها نیز مشخص شده است.

طراحی نقشه سازه در اصفهان
نقشه سازه ستون ها

پلان تیر ریزی و برش تیرها

یکی از قسمت‌های مهم و پر حجم نقشه‌ها پلان تیر ریزی است. جانمایی رمپ‌ها، تیر‌ها و دال‌ها برای هرطبقه در این شیت مشخص شده است. همچنین جهت و نوع تیرچه‌ها (تک یا دوبل) یا نوع سقف در این نقشه مشخص شده است. محل کلاف‌های عرضی و همچنین برش و مقطع تیرها تیپ بندی آنها در این قسمت قابل بررسی است. در پلان‌های سازه فلزی گیرداری یا مفصلی بودن اتصالات نیز مشخص است.

قیمت طراحی نقشه سازه در اصفهان
هزینه طراحی نقشه سازه

نقشه سازه نگهبان

سازه نگهبان به سازه‌ای گفته می‌شود که برای ایستایی دیواره های گود و محافظت و جلوگیری از ریزش دیوارهای ملک‌های مجاور در داخل پروژه اجرا می‌شود. در اجرای عملیات گودبرداری مهارکردن دیوارهای مجاور سازه یکی از روش‌های رایج برای ایمن کردن گود می‌باشد. مهم ترین نکته ای که مهندسین ناظر حتما باید به آن توجه کنند، شناسایی ترک های به وجود آمده در خاک و کنترل کردن افزایش عرض ترک ها می باشد.

انواع روش‌های پایدارسازی گود:

  • سازه نگهبان خرپایی
  • سازه نگهبان مهار متقابل
  • سازه نگهبان نیلینگ
  • سازه نگهبان انکراژ
  • سپرکوبی
  • اجرای شمع درجا
طراحی نقشه سازه نگهبان
هزینه طراحی نقشه سازه نگهبان

نمایش قاب ها (بادبند- دیوار حائل و برشی)

دیتایل این نوع اتصالات در برش تیپ بادبند‌ها و مقاطع آن نمایش داده شده است. این اتصالات شامل ورق‌های گوشه و گاست پلیت‌ها می‌باشد. (گاست پلیت ورق میانی محل تقاطع دو بادبند می‌باشد). در دیوارهای برشی نیز میلگردهای قائم و افقی و فواصل آن‌ها و سنجاق‌های آن نمایش داده شده است. در ساختمان‌های سازه فلزی که دارای دیوار برشی هستند باید روی ستون‌های دوطرف دیوار برش گیر اجرا شوند.

طراحی نقشه سازه مهاربند
نقشه سازه مهاربند فلزی

اتصالات

جزییات اتصالات سازه‌های دارای تنوع زیاد و از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اتصالات می‌تواند شامل: اتصالات گیردار، نیمه گیردار و یا مفصلی باشد. عمدتا اتصالات گیردار در سازه‌های بتنی به کار می‌روند. این نوع اتصالات شامل اتصالات تیر به ستون، اتصالات تیر به تیر، وصله ستون ها و … می‌باشد.

طراحی نقشه سازه اتصالات در اصفهان
طراحی نقشه اتصالات سازه

دیتایل های اجرایی

نوع سازه و اجزای ساختمان، جزییات اجرایی و دیتایل‌ها را مشخص می‌کنند. ارائه جزییات و دیتایل‌های دقیق معمولا در نقشه‌های فاز دو الزامی می‌باشد و غالبا دیتایل‌ها در نقشه‌های فاز یک در قالب یک تا دو صفحه ارائه می‌شود.

در هنگام نقشه خوانی سازه این قسمت هم مانند سایر قسمت‌ها باید مطالعه کنید چون معمولا اطلاعات جانبی در این قسمت ارائه می‌شود.

جزئیات اجرایی نقشه سازه

از جمله توضیحاتی که باید حتما در نقشه‌های سازه ارائه شود:

  • تعداد طبقات
  • محل اجرا
  • مقیاس
  • جزییات آرماتورها و نوع میلگردها، مقاومت و مشخصات فولاد
  • موقعیت درز انقطاع و مقدار آن
  • مقاومت فشاری بتن برای اجزای مختلف سازه
  • نوع خاک و مقاومت خاک
  • پوشش بتن روی میلگردها برای اجزا
  • مشخصات مصالح
  • و در نهایت با توجه به شرایط پروژه هر آنچه که لازم هست ذکر شود.

باید دقت کرد که نقشه‌های اجرایی سازه بعد از طراحی و سازه دریافت خروجی‌های مورد نظر باید حتما با پلان‌های معماری وضع موجود از جمله پلان ستون گذاری و تیرریزی تطابق داده شوند.

پلان‌هایی که در نقشه‌های فاز یک طراحی سازه الزامی هستند:

  • پلان‌های ستون گذاری
  • پلان‌های تیر ریزی
  • پلان تیپ بندی صفحه ستون‌ها در ساختمان‌های با اسکلت فلزی
  • پلان فونداسیون
    پلانی که در آن نوع فونداسیون، ابعاد، تعداد و موقعیت پی‌ها را باتوجه به شمال جغرافیایی منطقه امتدادهای طولی و عرضی مشخص می‌شود را پلان فونداسیون می‌گویند. در نهایت برای ترسیم این نوع پلان‌ها باید حتما پلان آکس بندی و سطح زیربنا ترسیم شود و سپس با توجه به موقعیت زمین و محدوده آن و آکس‌ها (محورهای طولی و عرضی) شروع به ترسیم انواع فونداسین‌ها و شناژهای مختلف می‌کنند.
  • مدارکی که باید توسط طراح سازه در نقشه های فاز یک تحویل داده شود :
  • پرینت A3 از تمام نقشه های ترسیم شده سازه مورد نظر
  • تهیه و تنظیم دفترچه محاسبات و ارائه آن
  • تهیه و ارائه چک لیست ها از قبیل :
  1. سازه نگهبان
  2. زلزله
  3. آیین نامه ۲۸۰۰
  4. مشخصات فنی
  5. تهیه یک CD محتوی این مدارک

ویژگی های نقشه سازه

نقشه سازه شامل نقشه ساخت یا ازبیلت نیز می‌شود که در این نوع از وضعیت به دست آمده و اجرا شده این نقشه برداشت می شود دلیل استفاده از این نوع نقشه‌ها بر حسب دو اتفاق می‌باشد: یکی به دلیل به حداقل رساندن خطا در حین کار و دومین دلیل متوجه شدن تغییرات صورت گرفته قبل و در حین اجرای کار.

یکی از عمده موضوعات مهمی که در ترسیم نقشه‌های سازه مورد توجه قرار می‌گیرد خواسته‌های کارفرما می‌باشد. در وهله اول ساخت و ساز نقشه‌هایی که طراحی می‌شود باید جزو سبک ترین سازه و کم هزینه ترین حالت خود طراحی شود.

از جمله درخواست‌های کارفرما از طراح سازه این است که دقت و کیفیت لازم و متناسب با طرح معماری را داشته باشد، طرحی که طراح سازه ارائه می‌دهد باید از نظر اقتصادی هم قابل اجرا باشد. این نقشه‌ها باید شامل تمام تیرها، ستون‌ها، بادبندها با رعایت تمام اصول معماری و تمام ابعاد موجود نسبت به مسائل روز کشیده شده باشد.

keyboard_arrow_up