سند ملکی تفکیکی و پلاک تفکیکی ساختمان چیست؟ باید گفت، زمانی که دو یا چند نفر در ملکی سهم داشته باشند ، و به موجب سندی از هم مجزا شده باشد سند تفکیکی نام دارد .زمانی که اقدام به دریافت سند تفکیکی میکنیم باید صورت جلسه تفکیکی آپارتمان یا زمین موجود باشد.
صدور سند تفکیکی
برای دریافت و صدور سند تفکیکی فرد متقاضی باید با در دست داشتن مدارک لازم از جمله : اصل سند ،درخواست خود و کپی سند تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی و غیره ، به اداره ثبت اسناد و املاک اصفهان مراجعه می نماید و بعد از طی پروسه و مراحل رسیدگی به درخواست ،سند مالکیت صادر می گردد .
صورت مجلس تفکیکی آپارتمان
صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، سندی صادره از سوی اداره ثبت اسناد و املاک منطقه استان اصفهان بوده که نشان دهنده مشخصات بخش های تفکیک شده آپارتمان بوده و در گرفتن سند رسمی،کاربرد دارد. مدارک هویتی متقاضی و گواهی پایان کار، از جمله مدارک لازم، برای دریافت این صورت مجلس بوده و نحوه اخذ آن نیز، با درخواست این سند، از اداره ثبت، امکان پذیر می باشد.
داشتن سند رسمی مالکیت، از مهم ترین مواردی است که می تواند، مالکیت افراد، بر زمین یا ملک مورد ادعای آن ها را اثبات کند.
از این رو برای شخصی که اقدام به پیش خرید آپارتمان میکند، داشتن رسمس مالکیت ملک یا زمین از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
کاربردهای صورت مجلس تفکیکی آپارتمان
کاربردهای صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، به شرح زیر است:
اولین و مهم ترین کاربرد صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، هنگام صدور سند رسمی مالکیت، برای املاک مشاعی یا قطعات تفکیکی آپارتمان می باشد که در آن عرصه و اعیان واحد ها مشخص می شود و بدون داشتن آن، این امر، امکان پذیر، نخواهد بود.
از دیگر کاربردهای صورت مجلس تفکیکی، هنگامی است که افراد، در املاک مشاعی، قصد تنظیم یک تقسیم نامه را دارند. با داشتن صورت مجلس تفکیکی، انجام این امر، راحت تر خواهد بود.
تفکیک، به معنای این است که مال غیر منقول را به قطعات کوچکتر، تقسیم کرده و برای هر یک از این قطعات، اقدام به دربافت سندی جداگانه نماییم. در تفکیک، ضرورتی بر مالکیت به نحو اشاعه، وجود نداشته و زمانی که ملکی، صرفا، یک مالک دارد نیز قابل انجام می باشد. بدین صورت که مالک، پس از دریافت سند تفکیکی، می تواند، هر بخش را جداگانه، بفروشد.
در مواردی که افراد، در ملک مشاعی یا ملکی که صرفا، مالکیت آن، برای یک نفر است، قصد تفکیک و سپس، اخذ سند رسمی مالکیت را دارند، باید، از مدارکی از جمله، صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، ملک یا زمین، برخوردار باشند. بدون داشتن صورت مجلس تفکیکی و تعیین پلاک تفکیکی ساختمان، اخذ سند رسمی مالکیت، امکان پذیر نخواهد بود و با توجه به ضرورت داشتن سند مالکیت، به ویژه در دعاوی حقوقی و ملکی، گرفتن صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، امری ضروری است.
مدارک لازم برای گرفتن صورت مجلس تفکیکی آپارتمان
مدارک لازم، برای گرفتن صورت مجلس تفکیکی آپارتمان چیست. این مدارک، عبارتند از:
درخواست کتبی مالک : این درخواست، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، صورت می گیرد.
گواهی پایان کار : برای اخذ آن، باید، با در دست داشتن برگه های مفاصای حساب مالیات و سایر مدارک، به شهرداری مراجعه نمود.
نقشه تفکیکی : اخذ آن، با مراجعه به شهرداری، امکان پذیر خواهد بود.
مدارک هویتی متقاضی : این مدارک، شامل شناسنامه و کارت ملی، خواهند بود.
فیش بانکی پرداخت هزینه: این فیش، نشان دهنده پرداخت هزینه های لازم انجام این امر، توسط متقاضی است.
نحوه و مراحل گرفتن صورت مجلس تفکیکی آپارتمان
مراحل و نحوه اخذ صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، عبارت است از:
رجوع به شهرداری و اخذ گواهی پایان کار، برای آپارتمان یا نقشه تفکیکی، برای زمین
رجوع به دفاتر اسناد رسمی و ثبت درخواست صدور صورت مجلس تفکیکی آپارتمان و زمین، از اداره ثبت صدور دستور رسیدگی به توقیف نبودن ملک، توسط رئیس اداره ثبت
دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، به معنای این است که خریدار، الزام فروشنده، به اخذ صورت مجلس تفکیکی که از مدارک ضروری، برای انتقال سند رسمی و یا تنظیم تقسیم نامه ملک مشاعی است را از دادگاه، درخواست کند.
مراجعه نماینده و نقشه بردار اداره ثبت، به محل وقوع ملک، جهت معاینه و بررسی تطابق مندرجات گواهی پایان کار یا نقشه تفکیکی، با آپارتمان یا زمین صدور گواهی عدم مغایرت نقشه، با سند مالکیت و تایید عدم تجاوز ملک، به شوارع، معابر و املاک مجاور، توسط کارشناس ثبت ترسیم کروکی تمام قطعات مفروض و قسمت های مشاعی، توسط نقشه بردار، در خصوص آپارتمان صدور صورت مجلس تفکیکی آپارتمان یا زمین، توسط اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک.
شایان ذکر است، در مواردی که شهرداری، در خصوص آپارتمان ها، عرصه یا همان زمین آپارتمان را قابل تفکیک کردن نداند، کارشناس اداره ثبت اسناد و املاک، هنگام صدور صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، صرفا، در خصوص اعیان یا همان بنای آپارتمان، بر اساس قانون تملک آپارتمانها، تعیین تکلیف می نماید.