تفکیک زمین و تغییر کاربری

تغییر کاربری و تفکیک در اصفهان

تغییر کاربری و تفکیک زمین، یکی از خدمات مجموعه مجوز اصفهان برای اخذ پروانه ساختمان در اصفهان است که تمامی مراحل اداری و مهندسی مورد نیاز برای تغییر کاربری و تفکیک ملک شما، توسط کارشناسان و مهندسین باتجربه این مجموعه انجام می‌شود. همه ما می‌دانیم که پیگیری و انجام کارهای اداری در شهرهای بزرگی مانند اصفهان، نیاز به زمان و انرژی بسیار زیادی دارد. به همین خاطر ما در مجموعه مجوز اصفهان تلاش می‌کنیم تا جای ممکن، تمامی امور مربوط به تغییر کاربری و تفکیک و اخذ پروانه ساختمان در اصفهان را بدون نیاز به حضور مالک انجام دهیم.

در این مطلب، مراحل تغییر کاربری و تفکیک زمین برای اخذ پروانه ساختمان در اصفهان را برای شما تشریح کرده‌ایم. شما می‌توانید برای طراحی و تهیه نقشه معماری پروژه خود به سایت  گروه مهندسی مگاطرح و برای تهیه نقشه سازه به سایت گروه مهندسی رایمون سازه مراجعه کنید.

سؤالات و ابهامات خود در زمینه تغییر کاربری و تفکیک زمین را از کارشناسان ما بپرسید

سوالات متداول

منظور از تفکیک زمین چیست؟

یک یا چند مالک می تواند درخواست تفکیک ملک خود را داشته باشند. به عنوان مثال مالک یک زمین 500 متری می‌تواند درخواست تفکیک زمین خود به قطعه و یا قواره‌های کوچک‌تر را بیان کند. در افراز بحث اختلاف مالکان می‌باشد اما تفکیک بر پایه صلح بیان می‌شود.

بعد از صدور صورت جلسه تفکیک زمین، تمامی شرکا باید تقسیم نامه‌ای که صادر شده است را تایید و امضا کنند اگر که به تفکیک، در حین انجام امور اداری اعتراضی وارد شود، کار تفکیک متوقف می شود و انجام امور تفکیک توسط اداره‌ی ثبت انجام می‌شود.

تفکیک عرصه با توجه به ماده ۱۰۱ قانون شهرداری‌ها مصوب ۲۷/۱۱/۱۳۴۵ صورت می‌گیرد و بر اساس آن اداره ثبت اسناد و املاک اصفهان موظف است بر اساس نقشه هایی که قبلا به تصویب شهرداری رسیده است و اداره‎ ثبت اسناد و املاک اصفهان تفکیک را برای مالک یا مالکین انجام دهند .

پیگیری پرونده‌های افراز و تفکیک و تقسیم، گاهی نیاز به آگاهی به امور حقوقی داشته که پیگیری آن به عهده یک وکیل می‌باشد. از این جهت بهتر است که برای به دست آوردن نتیجه بهتر در مدت زمان کمتر، یک وکیل برای انجام این امور انتخاب نمایید.

ضوابط و مقررات تفکیک زمین

-‎ تفکیک قطعات بیش از 7000 متر باید به تصویب کمیسیون ماده پنج برسد.

برای تفکیک پلاک‌ها با مساحت بیش از 1000 متر مربع با کاربری مسکونی، تجاری، کاربری خدمات عمومی موظف به رها کردن سهم خدمات می باشند.

سهم‌های رها شده به فضاهای بازی کودکان و فضای سبز اختصاص داده می‌شود.

در تفکیکی‌های بالاتر از 5000 متر میزان رها شده به کاربری‌های فضای سبز، آموزشی یا درمانی، فرهنگی تعلق می گیرد.

شرایط تفکیک زمین

  • در تفکیک با کاربری مسکونی ‎طول هیچ یک از قطعات نباید از سه برابر عرض آن بیشتر باشد.
  • در تفکیک جهت گیری و استقرار پلاک باید با توجه به شرایط اقلیمی باشد، الزامی است. (به صورت شرقی_غربی) ممنوع می باشد مگر موارد خاص.
  • حد مجاز تفکیک پلاک‌ها 200 متر مربع می باشد.
  • تفکیک قطعات باید با رعایت ضوابط سایه اندازی و مشرفیت صورت گیرد.
  • تفکیک باید با رعایت ضوابط از نظر عرض معابر، پخ و… صورت گیرد.
  • تفکیک قطعات مالکیت به صورت مستطیل، مربع برای احداث ساختمان با الگوی حیاط مرکزی،‎‎ معماری طرح بلامانع است.
  • تجمیع و تفکیک مجدد پلاک ها با رعایت ضوابط بلامانع است.
  • تفکیک عرصه واحدهای تجاری ممنوع است. تفکیک اعیانی واحدهای تجاری منوط به رعایت حد نصاب حداقل 50 متر مربع مفید تجاری و با تامین پارکینگ و رعایت ضوابط مجاز است.

افراز چیست؟

اگر چند شریک مشاعی بر سر ملک با هم اختلاف داشته باشند، مساله افراز مطرح می شود که پس از طرح شکایت، پرونده توسط دادگاه بررسی و رای صادر می شود. در موضوع افراز، پس از صدور رای می توان در زمان مقرر اعتراض کرد و در صورت عدم اعتراض در مهلت مقرر، کار افراز به اتمام رسیده و قابل بازبینی نیست. بعضا به دلیل پیچیدگی این نوع پرونده ها، نیاز به انتخاب یک وکیل حقوقی مجرب جهت گره گشایی و پیگری پرونده می باشد.

فرق افراز و تفکیک زمین چیست؟

در افراز طرح دعوا و شکایت الزامیست اما تفکیک بر پایه صلح مطرح میشود. تفکیک با رضایت مالک یا مالکان زمین انجام میشود ولی افراز در صورتی است که بین مالکان توافق وجود نداشته باشد.

تفکیک به معنای تقسیم ملک است اما در حالیکه افراز به معنای تعیین سهم هر یک از مالکین می‌باشد.

افراز از نظر حقوقی یعنی جداسازی سهم مشاع هر شریک یا شرکای ملک مشاع از حالت مشاع یا  تقسیم مال غیر منقول مشاع به نسبت سهم هر یک از شرکا در صورت عدم توافق و اراضی یک یا چند نفر از آنها به تقسیم، می‌باشد.

مراحل تجمیع در بافت‌های فرسوده

در صورت درخواست تجمیع قطعات از سوی مالکان (به ویژه در بافت‎های فرسوده شهر) و مشروط به رسیدن به حداقل نصاب مساحت قطعه حاصل از تجمیع

از زمان ابلاغ این طرح تا پایان سال 1390-200 مترمربع

 ابتدای سال 1391 تا پایان سال 1395-250 مترمربع

از آغاز سال 1396 تا پایان سال 1400، 300 مترمربع

 از آغاز سال 1401 به بعد 500 مترمربع)

به ازای هر قطعه مازاد بر یک، 20 درصد و به نحوی که مجموع این افزایش تراکم، از یک طبقه تجاوز نکند، تراکم تشویقی تعلق خواهد گرفت.

یکسان بودن کاربری املاک مورد نظر

یکی دیگر از شرایط تجمیع این است که تمام املاک برای تجمیع، باید دارای کاربری یکسان باشند. بنابراین نمی‌توان یک ملک مسکونی را با یک ملک تجاری تجمیع کرد. چرا که پس از تجمیع ۲ یا چند ملک، در نهایت به یک ملک واحد می‌رسیم. اگر کاربری املاک متفاوت باشد، برای تعیین کاربری ملک نهایی دچار مشکل می‌شویم.

مجاورت و همسایگی املاک

تمام املاکی که قصد تجمیع آن‌ها را داریم باید در کنار هم باشند.بدیهی است که نمی‌توان دو ملک که با هم فاصله دارند را تجمیع کرد. باید توجه داشته باشید املاک مورد نظر باید به نحوی در کنار هم باشند که تجمیع، باعث تجاوز به کوچه یا معابر نشود.

در رهن بودن املاک تجمیعی

املاکی که تجمیع می‌شوند نباید در رهن، باشند. البته در خصوص اسناد رهنی، با موافقت طلبکار می‌توان کار تجمیع را به انجام داد. البته پس از تجمیع کلیه پلاک‌های تجمیعی در رهن طلبکار قرار می‌گیرند.

سند ملکی تفکیکی چیست؟

سند ملکی تفکیکی و پلاک تفکیکی ساختمان چیست؟ باید گفت، زمانی که دو یا چند نفر در ملکی سهم داشته باشند ، و به موجب سندی از هم مجزا شده باشد سند تفکیکی نام دارد .زمانی که اقدام به دریافت سند تفکیکی میکنیم باید صورت جلسه تفکیکی آپارتمان یا زمین موجود باشد.

صدور سند تفکیکی

برای دریافت و صدور سند تفکیکی فرد متقاضی باید با در دست داشتن مدارک لازم از جمله : اصل سند ،درخواست خود و کپی سند تنظیم شده در‎ دفاتر اسناد رسمی و غیره ، به اداره ثبت اسناد و املاک اصفهان مراجعه می نماید و بعد از طی پروسه و مراحل رسیدگی به درخواست ،سند مالکیت صادر می گردد .

صورت مجلس تفکیکی آپارتمان

صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، سندی صادره از سوی اداره ثبت اسناد و املاک منطقه استان اصفهان بوده که نشان دهنده مشخصات بخش های تفکیک شده آپارتمان بوده و در گرفتن سند رسمی،کاربرد دارد. مدارک هویتی متقاضی و گواهی پایان کار، از جمله مدارک لازم، برای دریافت این صورت مجلس بوده و نحوه اخذ آن نیز، با درخواست این سند، از اداره ثبت، امکان پذیر می باشد.

داشتن سند رسمی مالکیت، از مهم ترین مواردی است که می تواند، مالکیت افراد، بر زمین یا ملک مورد ادعای آن ها را اثبات کند.

از این رو برای شخصی که اقدام به پیش خرید آپارتمان میکند، داشتن رسمس مالکیت ملک یا زمین از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

کاربردهای صورت مجلس تفکیکی آپارتمان

کاربردهای صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، به شرح زیر است:

اولین و مهم ترین کاربرد صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، هنگام صدور سند رسمی مالکیت، برای املاک مشاعی یا قطعات تفکیکی آپارتمان می باشد که در آن عرصه و  اعیان واحد ها مشخص می شود و بدون داشتن آن، این امر، امکان پذیر، نخواهد بود.

از دیگر کاربردهای صورت مجلس تفکیکی، هنگامی است که افراد، در املاک مشاعی، قصد تنظیم یک تقسیم نامه را دارند. با داشتن صورت مجلس تفکیکی، انجام این امر، راحت تر خواهد بود.

تفکیک، به معنای این است که مال غیر منقول را به قطعات کوچکتر، تقسیم کرده و برای هر یک از این قطعات، اقدام به دربافت سندی جداگانه نماییم. در تفکیک، ضرورتی بر مالکیت به نحو اشاعه، وجود نداشته و زمانی که ملکی، صرفا، یک مالک دارد نیز قابل انجام می باشد. بدین صورت که مالک، پس از دریافت سند تفکیکی، می تواند، هر بخش را جداگانه، بفروشد.

در مواردی که افراد، در ملک مشاعی یا ملکی که صرفا، مالکیت آن، برای یک نفر است، قصد تفکیک و سپس، اخذ سند رسمی مالکیت را دارند، باید، از مدارکی از جمله، صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، ملک یا زمین، برخوردار باشند. بدون داشتن صورت مجلس تفکیکی و تعیین پلاک تفکیکی ساختمان، اخذ سند رسمی مالکیت، امکان پذیر نخواهد بود و با توجه به ضرورت داشتن سند مالکیت، به ویژه در دعاوی حقوقی و ملکی، گرفتن صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، امری ضروری است.

مدارک لازم برای گرفتن صورت مجلس تفکیکی آپارتمان

مدارک لازم، برای گرفتن صورت مجلس تفکیکی آپارتمان چیست. این مدارک، عبارتند از:

درخواست کتبی مالک : این درخواست، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، صورت می گیرد.

 گواهی پایان کار : برای اخذ آن، باید، با در دست داشتن برگه های مفاصای حساب مالیات و سایر مدارک، به شهرداری مراجعه نمود.

 نقشه تفکیکی : اخذ آن، با مراجعه به شهرداری، امکان پذیر خواهد بود.

مدارک هویتی متقاضی : این مدارک، شامل شناسنامه و کارت ملی، خواهند بود.

فیش بانکی پرداخت هزینه: این فیش، نشان دهنده پرداخت هزینه های لازم انجام این امر، توسط متقاضی است.

نحوه و مراحل گرفتن صورت مجلس تفکیکی آپارتمان

 مراحل و نحوه اخذ صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، عبارت است از:

رجوع به شهرداری و اخذ گواهی پایان کار، برای آپارتمان یا نقشه تفکیکی، برای زمین

رجوع به دفاتر اسناد رسمی و ثبت درخواست صدور صورت مجلس تفکیکی آپارتمان و زمین، از اداره ثبت صدور دستور رسیدگی به توقیف نبودن ملک، توسط رئیس اداره ثبت

دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، به معنای این است که خریدار، الزام فروشنده، به اخذ صورت مجلس تفکیکی که از مدارک ضروری، برای انتقال سند رسمی و یا تنظیم تقسیم نامه ملک مشاعی است را از دادگاه، درخواست کند.

مراجعه نماینده و نقشه بردار اداره ثبت، به محل وقوع ملک، جهت معاینه و بررسی تطابق مندرجات گواهی پایان کار یا نقشه تفکیکی، با آپارتمان یا زمین صدور گواهی عدم مغایرت نقشه، با سند مالکیت و تایید عدم تجاوز ملک، به شوارع، معابر و املاک مجاور، توسط کارشناس ثبت ترسیم کروکی تمام قطعات مفروض و قسمت های مشاعی، توسط نقشه بردار، در خصوص آپارتمان صدور صورت مجلس تفکیکی آپارتمان یا زمین، توسط اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک.

شایان ذکر است، در مواردی که شهرداری، در خصوص آپارتمان ها، عرصه یا همان زمین آپارتمان را قابل تفکیک کردن نداند، کارشناس اداره ثبت اسناد و املاک، هنگام صدور صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، صرفا، در خصوص اعیان یا همان بنای آپارتمان، بر اساس قانون تملک آپارتمان‌ها، تعیین تکلیف می نماید.

keyboard_arrow_up