3- ضوابط و مقررات تفکیک
3-1 تفکیک قطعات با مساحت بیش از 7000 مترمربع براساس جدول شماره 2 و 3 بایستی به تصویب کمیسیون ماده پنج برسد.
3-2 در تفکیک قطعات مالکیت با کاربری خدمات مسکونی، تجاری، مختلط و گستره طرح های ویژه و اراضی با با کاربری خدمات عمومی دارای اولویت اجرایی بالای 5 سال (مطابق قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح های دولتی و شهرداری ها مصوب سال 1367 مجلس شورای اسلامی) که مساحت آن ها 1000 مترمربع و بیشتر باشد، مالک موظف است که علاوه بر سطوح خدماتی مورد نیاز را مطابق جدول شماره 2 نیز تامین نماید.
تبصره1: تامین سهم خدمات مندرج در این بند شامل قطعات مسکونی ساخته شده که تجمیع گردید نمی شود.
تبصره2: سطوح خدمات به دست آمده حاصل از اجرای مفاد این بند فوق صرفا جهت اختصاص یافتن به کاربری های خدمات عمومی براساس مقادیر مندرج در جدول شماره 3 خواهد بود.
تبصره 3: سهم خدماتی به دست آمده در تفکیک های زیر 5000 متر مربع صرفا به کاربری های فضای بازی کودکان و فضای سبز اختصاص می یابد و در تفکیکی های بالاتر از 5000 متر مربع سطوح خدماتی به دست آمده طبق جدول های شماره 2 و 3 علاوه بر کاربری های فضای سبز، آموزشی و ورزشی براساس جدول های مذکور به کاربری های درمانی یا فرهنگی براساس کمبود سرانه های منطقه مربوط اختصاص می یابد.
3-3 در تفکیک اراضی با کاربری مسکونی طول هیچ یک از قطعات نباید از سه برابر عرض آن بیشتر باشد.
3-4 در تفکیک قطعه مالکیت، جهت گیری استقرار پلاک متناسب با شرایط اقلیمی شهر اصفهان در جهت شمال – جنوب یا شمال غربی – جنوب شرقی الزامی است.
3-5 تفکیک قطعات به صورت شرقی – غربی ممنوع می باشد، مگر در نقاطی بنابر نظر شهرداری که اکثر پلاک های موجود جهت گیری شرقی-غربی داشته و تفکیکی شمالی – جنوبی موجب اخلال در نظم بافت خواهد شد.
3-6 حد نصاب مجاز تفکیک پلاک ها حداقل 200 مترمربع می باشد.
3-7 در تفکیک قطعات مالکیت رعایت همجواری و طول یکسان و برابر با قطعات مالکیت موجود و تفکیکی مجاور الزامی است. ایجاد قطعات مالکیتی که بنای آن ها دارای مشرفیت دید نسبت به فضای آزاد قطعه مالکیت مجاور باشد و ایجاد سایه اندازی نماید ممنوع است.
تبصره: در تفکیک قطعات مالکیت، رعایت ضوابط سایه اندازی نسبت به پلاک های زیر حد نصاب محل، پلاک های غیرمجاز و فاقد پروانه ساختمان و یا دارای آرای ماده صد مبنی بر تخریب، جریمه و پلاک های شرقی – غربی غیرمجاز الزامی نمی باشد( مشروط به دارا بودن حد نصاب تفکیک غیرمجاز)
3-8 تفکیک قطعات مالکیت باید با رعایت ضوابط پیشنهادی طرح بازنگری از نظر عرض معابر، پخ و … صورت گیرد.
3-9 تفکیک قطعات مالکیت بصورت مستطیل، مربع و برای احداث ساختمان با الگوی حیاط مرکزی، سطح اشغال سه طرفه (U) یا دو طرفه (L) و … با رعایت مشرفیت دید و سایه اندازی و سایر ضوابط و مقررات شهرسازی، ساختمانی و معماری طرح بلامانع است.
3-10 تجمیع و تفکیک مجدد پلاک ها با رعایت ضوابط بلامانع است.
3-11 تفکیک عرصه واحدهای تجاری موجود ممنوع است. تفکیک اعیانی واحدهای تجاری موجود مشروط به رعایت حدنصاب حداقل 50 مترمربع مفید تجاری و با تامین پارکینگ و رعایت سایر ضوابط و مقررات مندرج در همین مقاله مجاز است.
تبصره: هرگونه تفکیک عرصه و اعیان واحدهای تجاری موجود در فضاها و محورهای حساس و مهم شهری شامل طرفین محور چهارباغ( حدفاصل میدان شهدا تا میدان آزادی) و طرفین محور زاینده رود( حدفاصل پل مارنان تا پل بزرگمهر)، محدودهء عرصه و حریم بازار قدیم اصفهان و چهارباغ خواجو ممنوع می باشد.
3-12 تفکیک قطعات مالکیت در حریم مصوب ابنیه تاریخی ممنوع می باشد، مگر تفکیک اعیانی براساس ضوابط و مقررات اداره کل میراث فرهنگی.
3-13 تفکیک قطعات مالکیت در کلیه محوطه های عمومی حاشیه محورهای شهری مجاز نمی باشد. تنها تفکیک قطعات به کاربری های تعیین شده در طرح و اعیانی براساس ضوابط و مقررات طرح بازنگری مجاز می باشد.
3-14 در محدوده ی حریم حفاظتی رودخانه زاینده رود تفکیک عرصه در کلیه قطعات ممنوع است. اما تفکیک اعیانی بر اساس ضوابط بلامانع می باشد.
3-15 هرگونه تفکیک در محوطه های خدماتی و یا قطعات واقع شده در محوطه خدماتی با قابلیت بلند مرتبه سازی، ممنوع است.
3-16 هرگونه تفکیک در اراضی زراعی و باغ ها به منظور استفاده (کاربری) مسکونی تا قبل از رسیدن تراکم ناخالص جمعیتی در بقیه اراضی شهر به میزان تراکم ناخالص جمعیتی در بقیه اراضی شهر به میزان تراکم ناخالص جمعیتی پیش بینی شده در طرح ممنوع است.