نقشه ازبیلت ساختمان در اصفهان

نقشه ازبیلت یا چون ساخت

تهیه نقشه ازبیلت یا نقشه چون ساخت، یکی از خدمات مجموعه مجوز اصفهان برای ساختمان در اصفهان است که تمامی مراحل اداری و مهندسی مورد نیاز برای نقشه ازبیلت پروژه شما، توسط کارشناسان و مهندسین باتجربه این مجموعه انجام می‌شود. همه ما می‌دانیم که پیگیری و انجام کارهای اداری در شهرهای بزرگی مانند اصفهان، نیاز به زمان و انرژی بسیار زیادی دارد. به همین خاطر ما در مجموعه مجوز اصفهان تلاش می‌کنیم تا جای ممکن، تمامی امور مربوط به امتیاز اضافه بنای ساختمان در اصفهان را بدون نیاز به حضور مالک انجام دهیم.

در این مطلب، مراحل تهیه نقشه ازبیلت ساختمان را برای شما تشریح کرده‌ایم. شما می‌توانید برای طراحی و تهیه نقشه معماری پروژه خود به سایت گروه مهندسی مگاطرح و برای تهیه نقشه سازه به سایت گروه مهندسی رایمون سازه مراجعه کنید.

سؤالات و ابهامات خود در زمینه نقشه ازبیلت ساختمان را از کارشناسان ما بپرسید

سوالات متداول

تهیه نقشه ازبیلت ساختمان

در هیچ زمانی پروژه‌های ساختمانی طبق نقشه‌های تهیه شده پیش نمی‌روند و در این صورت هنگام اجرای پروژه، ممکن است با موانع و مشکلات مختلف برخورد کنید. این موانع، مجری پروژه را وادار به فاصله گرفتن از موارد ذکر شده در نقشه‌های اصلی می‌کند. تغییراتی که بر روی طرح‌ها و نقشه‌های اصلی اعمال می‌شود باید به دستگاه‌های مشاور و کارفرما اطلاع رسانی شود. به همین خاطر، برای مقایسه نحوه پیشرفت پروژه و مطابقت آن با نقشه‌های اصلی، نقشه‌هایی از وضعیت موجود ساختمان تهیه می‌شوند. به این نقشه‌ها، “نقشه ازبیلت” می‌گویند.  دقت بالای مورد نیاز در اندازه گیری‌های ساختمانی باعث شده است که به دنبال روش‌های بهینه تر در این زمینه باشیم.

تمام تغییراتی که روی پروژه به نسبت نقشه های اصلی از جمله اصلاحات جزئی و یا کلی اعمال شده باشند ازبیلت (وضع موجود) لحاظ می‌شوند. این نقشه‌ها، گزارش دقیقی از وضع موجود ساختمان را به نمایش می‌گذارند. به طور معمول بعد از تکمیل فاز اول ساخت و ساز مجاز به ترسیم این نوع نقشه‌ها می‌باشند. در بسیاری از پروژه های ساخت ساز های بزرگ کار فرما در هر مرحله از پروژه گزارشی جامعه و دقیق از تهیه نقش ازبیلت می خواهد. در مورد اکثریت پروژه‌های ساختمانی بزرگ برای مشخص شدن تغییرات حین اجرا و بعد از اتمام پروژه طی هر مرحله از ساخت و ساز باید گزارشی دقیق از وضعیت فعلی آن پروژه تهیه شود.

برای مشخص کردن قیمت و هزینه نقشه‌ ازبیلت ساختمان نمی توان هزینه ثابتی را در نظر گرفت. مشخص کردن قیمت این کار بستگی به متراژی که ساختمان شما دارد و همچنین میزان جزئیاتی که نیاز به برداشت داشته باشد مشخص می‌شود و به عوامل مختلفی نظیر ابعاد سازه، نوع سازه، پیچیدگی تجهیزات/تاسیسات نصب شده، تعداد نقشه‌های خروجی و سطح جزئیات مورد نظر کارفرما بستگی دارد.

تهیه این نقشه ازبیلت معماری برای صدور مجوز وزارت بهداشت، وزارت صنایع و معادن، پایان کار شهرداری و بازسازی کاربردهای مختلفی دارد. که در پایان کار فقط تغییرات و اصلاحات انجام شده در نقشه ارائه نمی‌شود، بلکه باید سازه و یا پروژه نهایی و ساخته شده به طور کامل در این گونه نقشه‌ها ترسیم شود. در ضمن نقشه ازبیلت ضمیمه شناسنامه فنی ساختمان نیز قرار میگیرد .

عدم تهیه نقشه‌های ازبیلت و تایید آن‌ها توسط مراجع ذیصلاح، پایان کار پروژه را به تعویق می‌اندازد.

تهیه نقشه ازبیلت وظیفه کیست؟

پیمانکار و مجری و پرسنل اجرایی پروژه وظیفه تهیه نقشه‌های ازبیلت و مهندسین مشاور در مرحله تایید آن نیز دخیل هستند و در عین حال اکثر پروژه‌ها وظیفه برداشت نقشه های وضع موجود و ترسیم آن به عهده تیم نقشه‌برداری پیمانکار می‌باشد.

نقشه ازبیلت به دلیل اطلاعات دقیقی در مورد پروژه ساختمانی که حاوی جزئیات فنی ساختمان و تغییراتی که نسبت به نقشه‌های اصلی در مدت زمان ساخت و ساز ایجاد شده به عنوان یکی از مستندات مهم پروژه شناخته می‌شود. این جزئیات ساختمانی شامل: مصالح ساختمانی، ابعاد و اندازه‌ها، سیستم‌های تاسیسات، اتصالات و جزئیات اجزای ساختمان.

یکی از نکات بسیار مهمی که در بازسازی مطرح است داشتن درک صحیح از وضعیت موجود ساختمان است. به همین دلیل قبل از شروع نیاز به نقشه‌ی فعلی (ازبیلت) ساختمان داریم که این نقشه ها در بازسازی در طراحی طرح جهت اجرا و ایمنی ساختمان کمک زیادی می‌کند و پس از هر تغییری مراحل را در نقشه های ازبیلت اعمال می‌کنیم.

کاربرد نقشه ازبیلت در نگهداری ساختمان

در بسیاری از ساختمان ها در طول عمر ساختمان نیاز به تغییرات و تحولاتی است که باید این تغییرات را در مرحله به مرحله در نقشه های ازبیلت اعمال کرد و این باعث می‎شود که تعمیرات و اجرا در زمان های آتی خیلی راحت و سریع تر انجام شود و باید به این نکته توجه داشت تمامی تغییرات جزئی و کلی در نقشه ها اعمال گردد.

نقشه‌های‌های ازبیلت به دو علت تهیه می گردد:

1) خطای حین اجرا‌:

می‌توان در حین اجرا از مرحله به مرحله جهت رفع خطا نقشه های ازبیلت تهیه کرد مثلا در ساختمانی که در مرحله‌ی اجرای ستون می‌باشد مثلا برای جلوگیری از جابجایی ستون ها طبق نقشه های اصلی می‌توان از موقعیت فعلی ستون‌ها برداشت کرد و با نقشه‌های ستون گذاری اصلی تطبیق داد و باعث جلوگیری از خطاهای بزرگ تر می‌شود.

2) تغییرات اعمال شده قبل و حین اجرا بر روی نقشه‌های اجرایی با تأیید کارفرما:

مثلا در زمان اجرا تداخل بین تاسیسات رخ می‌دهد که مجبور به تغییراتی می‌شویم. به همین خاطر باید نقشه‌هایی همچون ساخت طراحی کرد تا ارتفاع واقعی خط لوله برای نگهداری و تعمیرات معلوم شود.

نکات مهم در تهیه نقشه ازبیلت (وضع موجود)

کارفرما به دستور پیمانکار نقشه‌های ازبیلت را باید تهیه کند.

از جمله نکاتی که هنگام طراحی آن باید مدنظر داشته باشید این موارد هستند:

  • رعایت اصل شفافیت: تمام موارد و اطلاعات برداشت شده ‌ی وضع موجود باید تک به تک بر روی کاغذ ارائه شود.
  • نقشه‌های برداشت شده باید با جزییات کشیده شده و همراه با اطلاعات و توضیحات جامع و کامل در اختیار مالک گذاشته شود این اطلاعات باعث می‌شود تا هیچ نکته‌ی مبهمی باقی گذاشته نشود.
  • مقیاس: مقیاسی که در زمان نقشه‌کشی نقشه‌های ازبیلت، استفاده می‌کنند باید با مقیاس نقشه‌های اصلی تطابق داشته باشد. این مقیاس‌های دقیق به کارفرما کمک می‌کند تا بتواند نقشه ازبیلت معماری و نقشه اولیه را به راحتی مقایسه کند.
  •  کدگذاری رنگی: در نقشه‌های ازبیلت، یک لجند استاندارد رنگی قرار داده می‌شود. رنگ قرمز، به معنای المان‌های حذف شده و رنگ سبز، به معنای المان‌های اضافه شده است. از رنگ آبی نیز به منظور نمایش اطلاعات خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • تاریخ: هر گونه به‌روزرسانی‌ که در این نقشه های ازبیلت صورت گرفته باشد، باید تاریخ آن بر روی نقشه‌ها ذکر شده باشد.
  • بجز اینکه تمام تغییرات ایجاد شده را باید ارائه دهید باید نتیجه اجرای آن پروژه را کامل توضیح دهید.
  • بخشی از توضیحات شما باید شامل مصالح و تجهیزات به کار رفته باشد. از جمله: سایز مصالح، نوع متریال، مشخصات تجهیزات مورد استفاده قرار گرفته و هر چیز دیگری که فکر می‌کنید در این زمینه مهم می‌باشد.
  • هرگونه ناهمواری یا مانع و موانعی چه در محیط اطراف بنا و چه در محیطی که بنا ساخته شده، وجود داشته باشد، باید آن را هم شرح دهید و هم از آن عکس تهیه کنید.
  • یک نکته بسیار حائز اهمیت هنگام طراحی نقشه ازبیلت، توضیح دادن زمان اجرای هر تغییر و زمان استفاده از مصالح و تجهیزات جدید است. بهتر است در کنار ذکر تاریخ، مدارک و اسناد آن‌ها را هم ضمیمه کنید.
  • این نقشه‌ها باید کنار نقشه‌های اجرایی قبلی قرار داده شود.
  • به توصیه برخی از کارشناسان می توانید از همان بدو آغاز پروژه نقشه ازبیلت را در محل اجرا نگهدارید و مرحله به مرحله را در آن بررسی نمایید.
  • مشخصه‌های فیزیکی: هنگام اجرای ساختمان توسط ماشین‌آلات عمرانی، باید توجه ویژه‌ای به ذکر تغییرات اعمال شده بر روی ارتفاع‌ها، تسطیح و دیگر مشخصه‌های فیزیکی زمین داشت.
    تاسیسات زیرزمینی: موقعیت دقیق تاسیسات زیرزمینی نصب شده در حین اجرای ساختمان، باید در نقشه‌های ازبیلت آورده شود.
  • اطلاعاتی مانند: نام کارفرما، نام پیمانکار، تاریخ تهیه آن، تاریخ پایان کار و هرگونه اطلاعات اساسی باید در آن قید شود.
  • بهتر است قبل از شروع طراحی، یک چک لیست تهیه کنید تا با استفاده از مفاد چک لیست، موارد تعیین شده را بررسی کنید و راحت‌تر به تغییرات و اصلاحات انجام شده برسید.

نقشه‌های ازبیلت برا اساس نوع کاربرد به انواع زیر تقسیم می‌شود:

  • نقشه ازبیلت معماری
  • نقشه ازبیلت تاسیسات مکانیکی
  • نقشه ازبیلت تاسیسات الکتریکی

نقشه‌های ازبیلت برق ساختمان یکی از مهم ترین این نقشه‌ها به شمار می‌رود. در این نوع نقشه‌ها تمام تجهیزات، قطعات و اتصالات مربوط به تاسیسات الکتریکی را ارائه می‌دهند. در بسیاری از پروژه‌ها، درخواست تهیه نقشه‌های ازبیلت برق ساختمان و همچنین ازبیلت تاسیسات مکانیکی از پیمانکاران می‌شود. این نقشه‌ها، اهمیت بالایی در فازهای بعدی پروژه‌های در حال اجرا یا بازسازی و نگهداری پروژه‌های اتمام‌یافته دارند.

keyboard_arrow_up