پیشروی در گذر

پیشروی و بالکن ساختمان

گرفتن امتیاز پیشروی و بالکن ساختمان، یکی از خدمات مجموعه مجوز اصفهان برای اخذ پروانه ساختمان در اصفهان است که تمامی مراحل اداری و مهندسی مورد نیاز برای گرفتن بالکن ساختمان پروژه شما، توسط کارشناسان و مهندسین باتجربه این مجموعه انجام می‌شود. همه ما می‌دانیم که پیگیری و انجام کارهای اداری در شهرهای بزرگی مانند اصفهان، نیاز به زمان و انرژی بسیار زیادی دارد. به همین خاطر ما در مجموعه مجوز اصفهان تلاش می‌کنیم تا جای ممکن، تمامی امور مربوط به امتیاز پیشروی و بالکن ساختمان در اصفهان را بدون نیاز به حضور مالک انجام دهیم.

در این مطلب، مراحل گرفتن امتیاز پیشروی و بالکن ساختمان برای اخذ پروانه ساختمان در اصفهان را برای شما تشریح کرده‌ایم. شما می‌توانید برای طراحی و تهیه نقشه معماری پروژه خود به سایت گروه مهندسی مگاطرح و برای تهیه نقشه سازه به سایت گروه مهندسی رایمون سازه مراجعه کنید.

سؤالات و ابهامات خود در زمینه پیشروی و بالکن ساختمان را از کارشناسان ما بپرسید

سوالات متداول

موضوع پیشروی در صورت کلنگی بودن، ساخته نشدن یا عدم پیشروی زمین‌های مجاور

اگر که قصد دارید در ساخت و ساز پیشروی کنید، می‌توانید به اندازه ملک‌های مجاور پیشروی کنید. حالا سوالی که پیش می‌آید این است که اگر در زمین مجاور ساخت و سازی صورت نگرفته بود، ملک‌های مجاور کلنگی بوده یا پیشروی نکرده بودند تکلیف چیست؟

راهی که در این حالت وجود دارد این است که برای پیشروی از همسایه خود رضایت بگیرید. در این حالت می‌توانید در ساخت و ساز پیشروی داشته باشید و پس از آن، ملک شما معیار ساخت و ساز و میزان پیشروی است.

به عبارت دیگر رضایت همسایه‌ها برای پیشروی ملک شما، در آینده به نفع خود آن‌هاست و باعث سود بیش‌تر در ساخت و ساز مجدد آن‌ها می‌شود. بنابراین در این شرایط برای جلب رضایت همسایه‌ها، این موضوع را به آن‌ها توضیح بدهید.

بالکن و پیشروی ساختمان در اصفهان

در صورتی که یکی از همسایه‌ها برای پیشروی رضایت داد و همسایه دیگر مخالفت کرد، راه حل این است که مطابق شکل بالا پیشروی را تا یک نقطه ادامه داده و سپس ادامه آن را هم‌باد ملک مجاور (که رضایت نداده) خاتمه دهید. برای این کار می‌توانید مثل حالت الف یا ب عمل کنید.

اول پیش آمدگی در معابر عمومی‌ و دوم پیش آمدگی در محدوده مالکیت

امتیازات شهرداری برای احداث بالکن ساختمان در معابر عمومی

یکی از امتیازاتی که می‌توان از شهرداری گرفت احداث بالکن ساختمان می‌باشد که در هر ساختمان بستگی به محل قرار گیری در گذرها متفاوت می‌باشد:

  1. در معابر و یا بزرگراه‌ها با عرض کمتر از 12 متر پیش آمدگی مجاز نیست.
  2. در جداره خارجی پیش آمدگی طبقات و بام هیچ‌گونه لوله کشی و کانال کشی تاسیساتی نباید تعبیه شود.
  3. هرگونه پیش آمدگی در زیرزمین خارج از محدوده مالکیت و در معابر عمومی ممنوع می‌باشد.
  4. درگاهی و لبه کف پنجره، نیم ستون چسبیده به دیوار، قرنیز و لوله‌های آب باران و پله یا شیبراه ورودی با عمق کمتر از 10 سانتی متر و در ارتفاع بیش از 3.5 متر از کف معبر مجاز است.
  5. پیش آمدگی در ارتفاع حداقل 3.5 متر و تا عمق کمتر از 80 سانتی متر فاصله افقی آن از معابر عمومی حداقل 80 سانتی متر با عرض 12 تا 20 متر مجاز است.
  6. پیش آمدگی تا عمق حداکثر 120 سانتی متر در ارتفاع بیش از 3.5 متر و فاصله افقی بیش از 80 سانتی متر از  معابر عمومی‌ با پهنای بیش از 20 متر مجاز است.
  7. پیش آمدگی روی پخ دو گذر در محدوده سند مالکیت، به میزان حداکثر 1.5 متر عمود بر پخ و به شرط رعایت 3.5 متر ارتفاع از کف پیاده رو بلامانع است.
  8. ارتفاع پیش آمدگی نسبت به کف معابر، باید حداقل 3.5 متر باشد.

نکته: باید قبل از هر ساخت سازی تمامی امتیازات را از شهرداری دریافت کنید و برای دریافت امتیازات از متخصصان ماهر مشاوره گرفت.

در صورتیکه این امتیاز در زمان اخذ پروانه گرفته نشود و مالک تخلف انجام دهد باید برای تعیین تکلیف تخلف از طریق کمیسیون ماده 100 پیگیری کنید که برای انجام این ساختار باید پرونده ای در این رابطه در کمیسیون ماده 100 ایجاد کرد.

کارشناسان این کمیسیون از بنای مذکور بازدید می کنند و پلان تایید شده توسط شهرداری را با پلان وضع موجود مقایسه می‌کنند در صورتیکه اختلاف دو پلان برای ساختار شهری و یا همسایه ها مزاحمتی ایجاد نکند این تخلف قابل جریمه می‌باشد اما در صورتیکه اصول بهداشتی و فنی شهرسازی رعایت نشود و شاکی خصوصی داشته باشیم دیگر قابل صدور رای جریمه نمی‌شود و حتما باید تخلف انجام شده تخریب شود.

احداث بالکن غیر مجاز

 

حداکثر مجاز پیشروی ساختمان در اصفهان

مقدار مجاز پیشروی ساختمان در اصفهان

ضوابط بالکن و پیشروی ساختمان در اصفهان

افزودن تراس و بالکن بسیار سخت تر از تصورات شماست!

یکی از طرفداران این مورد مشاورین املاک و افرادی هستند که ساخت و ساز انجام می‌دهند و ملک های خود را برای فروش می‌گذارند. (اضافه کردن بالکن و یا تراس سود چشم گیری برای مالک دارد.)

مهم ترین امر برای بازسازی بناها و یا اضافه کردن ساختار جدید به آنها می‌باشد.

افزودن بالکن یا طبقه در بناهای نو

در بناهای جدید با توجه به قوانین و ضوابط و بررسی بارهای وارد شده توسط مهندسین عمران بالکن و یا تراس احداث می‌شود که در زمان ارجاع به ماده 100 قابل دفاع کردن باشد و بتوان برای آن رای جریمه گرفت، اگر که پیش بینی برای احداث بالکن و یا تراس نشود زمان دفاع از تخلف خود مراحل سخت‌تر و پیچیده‌تری را داریم.

شرایط احداث بالکن

ساخت بالکن در خیابان های با عرض کمتر از 10 متر تخلف محسوب می شود و غیر مجاز است و حکم تخریب صادر می شود.

در ارتفاع کمتر از 4 متر امکان ساخت بالکن وجود ندارد، در خیابان های 10 تا 12 متری،  بالکن باید تا ارتفاع 4 متر 50 سانتی متر ساخته شود، در خیابان های 12 متری، بالکن تا ارتفاع 4 متر 60 سانتی متر می‌تواند احداث شود و در صورت عدم توجه به این قانون بالکن غیر مجاز است و حکم تخریب صادر می شود.

اگر معماران و مالکان در معبرهای 6 یا 8 متری اقدام به ساخت بالکن کنند، قطعا طبق ماده‌ی صد این اقدام منجر به تخریب بالکن می شود و بالکن غیر مجاز محسوب می شود.

باید این موارد را در هنگام افزودن بالکن به بنا های قدیمی توجه کنید.

اگر که تخلف صورت گرفته توسط کمیسیون منجر به صدور حکم جریمه و یا تخریب شوند هیچ کمیته‌ای توانایی تغییر این حکم را ندارند.

جریمه احداث بالکن غیر مجاز در اصفهان

مقدار جریمه‌ی تخلفات ساختمانی در اصفهان سالیانه تغییر می‌کند. مورد مهمی که می‏‌توان به آن اشاره کرد این است که آیا پرداخت جریمه‌های نقدی باعث جلوگیری از احداث بالکن و یا تراس می‌شود؟

با توجه به افزایش قیمت ملک، اضافه کردن بنا مازاد بر پروانه‌ی صادر شده از طرف شهرداری منطقه و پرداخت جریمه، همچنان مقرون به صرفه‏‌ی مالکین می‌‏باشد. حال یک اقدام خردمندانه انجام می‏‌دهیم و هر چه قدر این اقدام زمان بر باشد همچنان ارزش دارد.

با توجه به آشنایی کامل با ضوابط و قوانین ساخت بالکن چه در ساختمان های نوساز چه قدیمی اقدامی کاملا هوشمندانه می‌باشد. همان طور که گفته شد، مقدار جریمه‌ها در حدی نمی‌باشد که از بروز تخلفات ممانعت به عمل آورد، بنابراین، شهرداری ناچار به مصوب کردن لوایح مختلف است.

طبق  تبصره‌ی چهار ماده‌ی 100، اگر بالکن احداث شده، فاقد پروانه باشد، به مقدار یک دهم ارزش معاملاتی بنا و همچنین به دلیل تراکم مازاد، یک دوم تا سه برابر ارزش معاملاتی بنا، حکم جریمه صادر می شود.

keyboard_arrow_up