اخذ پروانه توسعه بنا ساختمان در اصفهان

پروانه توسعه بنا

اخذ پروانه توسعه بنا، یکی از خدمات مجموعه مجوز اصفهان برای اضافهکردن بخش جدید به ساختمان در اصفهان است که تمامی مراحل اداری و مهندسی مورد نیاز برای پروانه توسعه بنا پروژه شما، توسط کارشناسان و مهندسین باتجربه این مجموعه انجام می‌شود. همه ما می‌دانیم که پیگیری و انجام کارهای اداری در شهرهای بزرگی مانند اصفهان، نیاز به زمان و انرژی بسیار زیادی دارد. به همین خاطر ما در مجموعه مجوز اصفهان تلاش می‌کنیم تا جای ممکن، تمامی امور مربوط به امتیاز اضافه بنای ساختمان در اصفهان را بدون نیاز به حضور مالک انجام دهیم.

در این مطلب، مراحل گرفتن پروانه توسعه بنا را برای شما تشریح کرده‌ایم. شما می‌توانید برای طراحی و تهیه نقشه معماری پروژه خود به سایت گروه مهندسی مگاطرح و برای تهیه نقشه سازه به سایت گروه مهندسی رایمون سازه مراجعه کنید.

سؤالات و ابهامات خود در زمینه پروانه توسعه بنا را از کارشناسان ما بپرسید

سوالات متداول

پروانه توسعه بنا چیست؟

پروانه‌ای که به واسطه آن مالک یک ملک، مجوز افزایش ساخت به میزان مشخصی روی ملک خود را داشته باشد را پروانه توسعه بنا می‌نامند. در زمان فعلی بسیاری از ساختمان‌ها مشکل کمبود فضا را دارا هستند و تنها راه حل این مشکل توسعه بنا یا اضافه اشکوب برای افزایش فضای ساختمان می‌باشد.

اطلاعاتی که در پروانه توسعه بنا درج می‌شود بسته به شرایط و جانمایی ملک موردنظر و ضوابط و قوانینی که بر این موضوع حاکم است قابل تغییر می‌باشد. که این اطلاعات شامل: مساحت زیربنا، تعداد طبقات، سطح تراکم، نوع کاربری ساختمان ساخته شده و سایر موارد مرتبط با این موضوع هستند.

یکی دیگر از شرایط اولیه صدور پروانه توسعه بنا رعایت اصلاحی بر اساس طرح تفصیلی است. به صورت کلی عواملی که بر نوع و مشخصات این پروانه اثر گذار است شامل: طرح جامع و یا طرح تفصیلی شهر، ضوابط شورای عالی شهرسازی، پهنه بندی املاک، قیمت منطقه‌ای، مصوبات شورای اسلامی شهر و بسیاری دیگر از قوانین و ضوابط می‌باشند.

شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان

 در سال‌های گذشته با توجه افزایش قیمت مسکن و همچنین بابت سرمایه گذاری، برخی از صاحبان ملک تصمیم به ساخت طبقه اضافی روی ساختمان خود می‌باشند. این موضوع تحت تاثیر افزایش قیمت مسکن در همه نقاط هر روز پر رنگ تر می‌شود. همچنین اگر ساخت اضافه طبقه بدون دریافت پروانه توسعه بنا از شهرداری باشد، ساخت و ساز مالک عملی غیر مجاز و غیر قانونی اعمال می‌شود.

مهم‌ترین عکس‌العملی که شهرداری‌ها در مقابل تخلفات ساخت طبقه اضافی انجام می‌دهند، پروژه ساخت و ساز غیر مجاز که در هر مرحله‌ای از ساخت باشند را متوقف می‌کند. بعد از مرحله توقف ساخت اضافه طبقه شهرداری منطقه دست به تخریب ساخت و ساز غیر مجاز می‌زند. پس از بررسی‌های کارشناسی ساختمان از نظر سن ملک و مقاومت ساختمان، نداشتن تخلفات ساختمانی و رعایت اصول شهرسازی و همچنین پرداخت عوارض، اخذ گواهی توسعه بنا امکان پذیر خواهد بود.

ساختمانی که گواهی توسعه بنا را دریافت می‌کند یعنی این ساختمان مورد نظر مورد تایید بوده و شرایط محیطی لازم را از جهت توسعه بنا از سوی شهرداری دارا بوده است. در برخی مناطق شهری برای اضافه اشکوب تنها تحت شرایط خاصی مجوز داده می‌شود و بررسی این موارد و شرایط لازم به عهده شهرداری بوده و بر اساس معیارهایی از جمله طرح‌های تفصیلی، شرایط فنی ساختمان، شرایط محیطی و ساختمان‌های مجاور و … صادر می‌شود.

روند درخواست پروانه توسعه بنا

این نوع درخواست هم مانند تمامی درخواست‌ها به شهرداری، فقط مالک و یا وکیل قانونی می‌تواند برای دریافت این مجوز اقدام نماید. ابتدا برای تقاضای صدور پروانه توسعه بنا باید همراه با اصل و کپی سند مالکیت ملک، اصل و کپی شناسنامه و در صورت اینکه نماینده قانونی هستید با اصل وکالت‌نامه به شهرداری منطقه مراجعه کنید. بعد از تکمیل مدارک با همراه داشتن تمامی محاسبات ساختمانی به واحد تاییدیه استحکام ساختمان شهرداری منطقه مراجعه و نسبت به تشکیل پرونده اقدام می‌نمایید. بعد از بازدید از ساختمان خلاصه پرونده‌ای شامل: مشخصاتی اعم از کروکی بنا، دسترسی‌ها، موقعیت جانمایی در سطح شهر و … در رابطه با ملک موردنظر تهیه می‌شود. پس از ثبت درخواست، شهرداری منطقه تمامی موارد را به سازمان نظام مهندسی کشور ارسال کرده تا شرایط ایستایی و سازه ساختمان را مورد بررسی قرار دهند.

مدارک مورد نیاز درخواست پروانه توسعه بنا

  1. تکمیل فرم درخواست
  2. برگ انحصار وراثت (درصورت فوت مالک).
  3. ارائه کد نوسازی معتبر (کارت نوسازی، فیش نوسازی).
  4. مدرک مالکیت (سند ثبتی، قولنامه، پروانه ساخت و …).
  5. مدارک شناسایی (درصورت عدم حضور مالک به همراه داشتن اصل وکالت نامه).

بعد از اتمام مرحله اولیه ثبت درخواست، ساختمان شما از نظر فنی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در مرحله ارزیابی ایستایی کارشناس مربوطه سازمان نظام مهندسی استان اصفهان مواردی چون حدود اربعه، عرض گذر، مساحت و جانمایی ملک را مورد بررسی قرار می‌دهد.

قبل از هر اقدامی جهت توسعه بنا نیاز است که مشخص شود آیا سازه موردنظر تحمل بار اضافه را دارد یا خیر، سازه ساختمان در صورت تحمل نداشتن مقاومت، باید جهت مقاوم و مستحکم سازی پی و سازه اقدامات و اصلاحات لازم انجام شود. برای بررسی ایستایی مستلزم استفاده از مهندسین مشاور می‌باشد. با کمک گرفتن از آن‌ها و تائید مقاومت ساختمان از نظر سازه‌ای، گواهی تقویت و مقاوم سازی بنا توسط مهندسین مشاور صادر می‌شود.

در صورت نظر موافق کارشناس مربوطه و اعلام به شهرداری منطقه پرونده شما را به کارشناسان شهرداری می‌سپارند. در این مرحله باید کارشناسان مربوطه در شهرداری با استعلام از مراکز مختلف مانند اداره برق عوامل مختلف را بررسی کنند. در صورتی که تمامی استعلامات مثبت باشد مالک یا سازنده موظف به پرداخت عوارض ساختمانی و نوسازی می‌باشند. پس از پرداخت هزینه‌های واحد ساختمانی در شهرداری منطقه پیش‌نویس تنظیم و با مراجعه به دبیرخانه مالک پیش‌نویس مجوز را ثبت و شماره‌گذاری نماید تا دبیرخانه، مجوز ساخت طبقه اضافه را به بدهد. و بعد از این مرحله پرونده شما به تاییدیه برای توسعه بنا می‌رسد.

زمانی اضافه طبقه یا توسعه بنا مورد بررسی قرار می‌گیرد که ساخت و ساز به اتمام رسیده باشد و با توجه به مجوز‌های شهرداری امکان اضافه کردن یک یا دو طبقه به ساختمان وجود داشته باشد.

اضافه طبقه با سیستم پیش ساخته ال اس اف یکی از روش‌های اجرایی نوین ساختمان سازی می‌باشد. این سیستم دارای وزن بسیار کمی می‌باشد. در نتیجه بار مرده‌ی زیادی را به پی و فونداسیون ساختمان وارد نمی‌کند. وزن کم فولاد و مصالح بتن سبک استفاده شده در ال اس اف باعث شده که این نوع سازه یک روش ساختمانی ایده آل برای ساخت اضافه بنا به شمار ‌آید. استفاده از این نوع سیستم سازه ال اس اف و بررسی‌های مهندسین نسبت به نوع سازه می‌توان طبقات اضافی روی ساختمان را حتی بدون تقویت سازه اجرا کرد.

در صورتی كه تعداد طبقات ساخته شده در ساختمان كمتر از تعداد طبقاتی باشد كه در مجوز ساخت قيد شده است صدور اجازه تكميل طبقات ساختمان بر اساس پروانه توسعه بنا صادره و محاسبات فنی آن منوط به تحقق شرايط ذيل است:

برای توسعه بنا چه شرایطی لازم است؟

  1. بررسی مقاومت ایستایی ساختمان توسط کارشناس مربوطه
  2. در صورت تایید مرحله ایستایی، باید برای هر طبقه یک پارکینگ در نظر گرفته شود.
  3. بررسی تراکم مجاز پهنه و رعایت اصلاحیات طبق طرح تفصیلی جهت صدور پروانه توسعه بنا
  4. بررسی حد فاصل ساختمان های مجاور جهت جلوگیری از اتفاقاتی مانند زلزله که خطرات زیاد و جانی نداشته باشد.
  5. تعیین مقاومت سازه توسط مهندس مشاور
  6. بررسی همه نقشه‌های معماری، تأسیسات الکتریکی و تأسیسات مکانیکی توسط شهرداری و تایید آن برای صدور پروانه توسعه بنا

ساخت و ساز غیر مجاز طبقات اضافه

هر سازنده‌ای در هر مرحله‌ از ساخت و ساز با توجه به مصوبات و قوانین شهرداری استان اصفهان تخلفی را مرتکب شود، شهرداری‌ها با توجه به اختیارات خود می‌توانند دستور توقف ساخت و ساز را اعلام نمایند.

پروانه توسعه بنا جهت اضافه طبقه یا اضافه بنا به ساختمان کار چندان دشواری نیست؛ فقط نیازمند رعایت یکسری اصول و مقررات می‌باشد.

مدارک مورد نیاز پروانه توسعه بنا

  1. فرم درخواست
  2. مدارک شناسایی
  3. نامه اداره برق
  4. اصل فاکتور محاسبات
  5. تاییدیه واحد مناسب سازی
  6. ارائه مجری ذیصلاح (در صورت الزام)
  7. تاییدیه آتش نشانی و بیمه تامین اجتماعی.
  8. دستور تهیه نقشه و اصل فرم کمیته انطباق.
  9. تکمیل و تایید فرم محاسباتی آیین نامه زلزله 2800.
  10. مدارک مالکیت (سند ثبتی، قولنامه، پروانه ساخت و …).
  11. کلیه فیشهای پرداختی (در صورت اقساط ارائه چک لیست).
  12. تکمیل فرمهای نظارتی و تایید شده در دفترخانه اسناد رسمی.
  13. کلیه نقشه‌های نظام مهندسی با تایید نظام مهندسی و مهندسین ناظر.
  14. ارائه آزمایش مکانیک خاک (در صورتی که بیش از 5 سقف داشته باشد).
keyboard_arrow_up