در هر ناحیه از اصفهان، کارشناسان ما آماده انجام امور ساختمانی شما هستند
تهیه نقشه معماری ساختمان
تهیه و طراحی نقشه معماری ساختمان، یکی از خدمات مجموعه مجوز اصفهان برای اخذ پروانه ساختمان در اصفهان است که تمامی مراحل اداری و مهندسی مورد نیاز برای تهیه نقشه معماری پروژه شما، توسط کارشناسان و مهندسین باتجربه این مجموعه انجام میشود. همه ما میدانیم که پیگیری و انجام کارهای اداری در شهرهای بزرگی مانند اصفهان، نیاز به زمان و انرژی بسیار زیادی دارد. به همین خاطر ما در مجموعه مجوز اصفهان تلاش میکنیم تا جای ممکن، تمامی امور مربوط به نقشه معماری ساختمان در اصفهان را بدون نیاز به حضور مالک انجام دهیم.
در این مطلب، مراحل تهیه و طراحی نقشه معماری ساختمان برای اخذ پروانه ساختمان در اصفهان را برای شما تشریح کردهایم. شما میتوانید برای طراحی و تهیه نقشه معماری پروژه خود به سایت گروه مهندسی مگاطرح و برای تهیه نقشه سازه به سایت گروه مهندسی رایمون سازه مراجعه کنید.
نقشههای معماری به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای معماری مورد استفاده قرار میگیرد. پلان تعریفی از نقشهای است که دید از بالا به ساختمان را به نمایش میگذارد و یک برش افقی فرضی که در دو سوم ارتفاع از کف طبقه لحاظ میشود وضعیت طبقه را برای شما نمایان میکند. به طور کلی نقشههای معماری مجموعهای از تصاویر دو بعدی میباشد که برای نشان دادن جانمایی فضاها و ارتباط بین آنها در اختیار مهندسین قرار میگیرند تا واقف بر جزییات ساختمان باشند. ویژگیهای کلی شامل: پلان طبقات، نما، برش، سایت پلان با ابعاد و مقیاس موردنظر هستند. این نقشهها توسط مهندس معمار طراحی و توسط مهندسین مجری اجرا میگردد.
نقشههای معماری به چند دسته تقسیم بندی میشود: فاز صفر، فاز یک، فاز دو، این نقشهها باید سلسهوار و مرتب پشت سرهم قرار گیرند.
نقشه فاز صفر معماری چیست؟
در فاز صفر اطلاعات اولیه مورد نیاز مانند نقشههای: پلان موقعیت، نقشه توپوگرافی که برای مشخص کردن موقعیت و شرایط محل ساختمان تهیه میشود. طبق اطلاعات بدست آمده در این مرحله طراحی و ساخت ساختمان با روشی بهینه تر انجام میپذیرد. فاز صفر پیش نیاز فاز یک معماری میباشد.
نقشههای فاز یک معماری چیست؟
در این نقشهها اتاقها و ابعادشان محل در و پنجره راه پله و آسانسور و سایر قسمتهای ساختمان مشخص میگردد. در اکثر ساختمانهای چند طبقه پلان تیپ طبقات تهیه میشود و این به این معنی ست که چند طبقه دارای پلان یکسانی هستند. از دیگر پلانهای معماری میتوان به نما و برش اشاره کرد.
پلان طبقات: در این نوع پلان جانمایی اتاقها، آشپزخانه و جهت درها و … مشخص میگردد.
پلان اندازه گذاری: پلانی است که در شیت جداگانه ارائه میشود و در آن تمام اندازهها و ابعاد فضاها باید مشخص شود. پلان اندازه گذاری به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم میشود.
اندازه گذاری داخلی: برای نشان دادن اندازه و ابعاد تمام فضاهای داخل ساختمان استفاده میشود. طول و عرض، ضخامت دیوارهای فضاها جهت در و پنجرهها نیز مشخص باید گردد.
اندازه گذاری خارجی: در پلان اندازه گذاری خارجی اندازهها در سه ستون مجزا ترسیم میشود. که به ترتیب شامل اندازههای زیر میباشد.
خط اندازه گذاری جانماییها: نزدیکترین خط اندازه به پلان این نوع است. که محل در و پنجرهها روی دیوارها را نشان میدهد.
خط اندازه گذاری شکستگیها: خط وسط اندازه گذاری که موقعیت و اندازه شکستگیها را نشان میدهد.
خط اندازه گذاری سرتاسری: اخرین اندازه گذاری به پلان است که طول ساختمان را نشان میدهد.
مقطع: یک برش فرضی عمودی دید از روبرو از ساختمان است که برای به نمایش گذاشتن بخشهای داخلی راه پله آشپزخانه دستشویی و حمام ترسیم میشود.
نما: برای طراحی نما نمای بیرونی ساختمان را از روبرو به نمایش میگذارد. در این نوع نقشهها نوع جداره، نوع پوشش سقف و پنجرهها و دربهای ورودی مشخص میشود.
پلان بام: پلان بام تفاوتی با پلان طبقات ندارد فقط باید جزییات طبقه بام در آن ترسیم شود. بخاطر اینکه صفحه فرضی برش پلان، دو سوم ارتفاع میباشد تنها دیوارهای خرپشته و آسانسور برش میخورند و بقیه چزییات مانند: داکت، پاسیو و … با خط ممتد ترسیم میشود. و همانند پلان طبقات باید دارای کدهای ارتفاعی، کف بام، کف پاسیو، حیاط خلوت، کف تراس، بام طبقات زیرین باشد. چون ارتفاع صفحه فرضی برش پلان، در دو سوم ارتفاع میباشد پس عملا فقط دیوارهای خرپشته و موتورخانه آسانسور برش میخورند و مابقی موضوعات مثل دیوار جانپناه، داکت ها و پاسیو، برش نخورده و با خط ممتد و نازک ترسیم و نمایش داده میشوند.
پلان شیب بندی بام: در این پلان محل قرارگیری خرپشته و موتور آسانسور، داکت، جانپناه، شیب روی سقف طبقات، کدهای ارتفاعی و درز انقطاع و آکس بندی را نمایش داده میشود. پلان شیب بندی برای نمایش قرارگیری آبروهای بام، خرپشته و شیب بندی بام و مشخص کردن درصد شیب کف طراحی میشود.
سایت پلان: در این نوع پلان موقعیت ساختمان، ابعاد زمین، علامت شمال، عرض گذرهای مجاور، فضاهای سبز و نوساز یا قدیمی بودن ساخت همسایههای مجاور مشخص میشود.
همهی مشخصات و جزییات پروژه اعم از متراژ زیر بنا، موقعیت پلان، تعیین نمودن مکان پیاده رو، ورودی سواره و پیاده، ذکر شده است. تمامی مشخصات شامل موارد زیر است:
سایت پلان
ابعاد زمین
زوایای زمین
علامت شمال
نمایش محل ورودی پیاده ها
محل درخت ها و خیابان ها
عرض گذرگاه های مجاور
مشاعات
ابعاد هر بخش
مقطعی که در نازک کاری به دیوارها اضافه می شوند.
ورودی های تردد
اندازه آسانسور
عرض راه پله
دسترسی ساکنین به حیاط و پارکینگ
دسترسی آسان به راه پله با رعایت راه عبور مناسب
این پلانها اطلاعاتی را در خصوص سازه موردنظر نشان میدهد. که شامل:
متراژ ساختمان
ارتفاع طبقات
فاصله بین بخشهای مختلف
محل قرارگیری آسانسور پله
موقعیت مکانی سازه و تمام جزییات مربوط به آن
نکات ضروری که در تهیه پلانهای معماری باید به آن دقت کافی داشت.
در ترسیم پلان های معماری باید استانداردهای لازم رعایت شود تا ضریب خطایی ان به صفر برسد.
مقیاس ترسیم که میزان کوچک بودن ابعاد را نسبت به اندازه واقعی ان نشان میدهد.
رعایت تمام جهت های جغرافیایی (شمال جنوب و …).
در ترسیم دیوارها باید به ضخامت باربر نبودن آنها و همچنین عریضتر بودن دیوارهای خارجی توجه شود.
نقشه های فاز دو معماری چیست؟
در نقشه های فاز یک نوع فونداسیون، مصالح کفسازی، جنس و جزییات در و پنجرهها مشخص نیستند. در این صورت با استفاده از نقشههای اجرایی (فاز دو) معماری که توسط مهندس معمار تهیه میشود میتوان مصالح و جزییات اجرایی قسمتهای مختلف ساختمان را مورد بررسی قرار داد.
نقشههای فاز دو سازه توسط مهندس محاسب تهیه میشود. که شامل نوع فونداسیون و مشخصات تیرها، ستونها و نوع پوشش سقف میگردد.
نقشههای تاسیسات مکانیکی توسط مهندس مکانیک تهیه میشود و شامل سیستم آب رسانی، دفع فاضلاب، نحوه گرمایش و سرمایش میباشد.
نقشههای تاسیسات الکتریکی توسط مهندس برق تهیه می شود و شامل سیستم روشنایی، کلید و پریز و تلفن ساختمان میباشد.
نقشههای فاز دو شامل: جدول نازک کاری، جزییات اجرایی سرویس بهداشتی و پله و آسانسور، تیپ بندی در و پنجرهها، فاز دو پلان بام، پلان تیرریزی، سایت پلان، پلان فونداسیون و … میباشد.
پلانهای ذکر شده توسط مهندس معمار کنترل میگردد و در اختیار مجریان پروژه قرار میگیرد.
تعریف فاز سه معماری: در این مرحله وارد مرحله اجرای پروژه و انجام عملیات ساخت میشویم که پس از فاز دو معماری، برنامه ریزی شده و انجام میگیرد.