عوارض نوسازی شهرداری اصفهان

قانون عوارض نوسازی شهرداری با هدف تامین نیازمندی‌های شهری و توسعه معابر، ایجاد پارک، پارکینگ، توقفگاه و میدان‌ها در سال ۱۳۴۷ تدوین و تصویب شد. اجرای این برنامه‌ها، هزینه‌های زیادی دارد که با دریافت عوارض نوسازی تامین می‌شود. دقت کنید که عوارض نوسازی و عمران شهری در ابتدای سال یا در تاریخی که وزارت کشور تعیین می‌کند به ملک تعلق خواهد گرفت. مبالغ اعلام شده باید توسط صاحب‌های خانه و مغازه‌ها پرداخت شود. در این مطب سعی داریم، نکاتی درباره عوارض شهرداری ارائه کنیم تا انتهای متن همراه ما باشید.

مراحل استعلام و پرداخت عوارض نوسازی ملک

از درگاه زیر وارد سایت خدمات شهرسازی اصفهان شوید.

خدمات شهرسازی اصفهان

سایت خدمات شهرسازی اصفهان

از منوی سمت راست، گزینه بدهی عوارض نوسازی را انتخاب می‌کنیم.

پرداخت عوارض نوسازی شهرداری اصفهان

جهت اطلاع از مبلغ عوارض نوسازی می‌توانید موقعیت ملک مورد نظر را بر روی نقشه تعیین نمایید و یا کلاسه پرونده (کد نوسازی) مورد نظر را وارد نموده و سپس جستجو نمایید.

بدهی عوارض نوسازی

عوارض نوسازی شهرداری چیست؟

عوارض نوسازی شهرداری، تنها برای املاک نوساز نیست و سایر املاک تکلیفی هم جزو پرداخت عوارض قرار می‌گیرند. در حقیقت تمام املاک واقع در یک شهر، باید این عوارض را پرداخت کنند.

عوارض نوسازی برای به‌سازی معابر و توسعه فضای شهری استفاده خواهد شد. به طور مثال: شهرداری برای درختکاری در خیابان‌ها و معابر اقدام می‌کند یا در صورت نیاز به آسفالت خیابان‌ها می‌پردازد، این نوع خدمات همگی با دریافت عوارض شهرداری انجام می‌شود. البته این را نباید با عوارض شهرداری ملک اشتباه بگیرید.

چه عواملی در عوارض نوسازی تاثیر دارد؟

میزان عوارض نوسازی شهرداری در شهر‌ها و استان‌های مختلف، تفاوت‌هایی دارد. در حقیقت عواملی وجود دارند که به طور مستقیم بر این میزان تاثیر گزار باشد که عبارتند از:

  • موقعیت ملک
  • مساحت زمین
  • پهنه ملک
  • مساحت جبهه و پشت جبهه (تا سال ۹۱)
  • مشخصات ساختمان شامل: سن ساختمان، تعداد طبقات، متراژ، نوع کاربری

توجه کنید که منظور از جبهه، همان عمق است که عمیق‌ترین خطوط خط ممتدی است که حداکثر پنجاه یا بیست متر از بر خيابان يا كوچه و به طور كل از معبر می‌توان به داخل ملک پیشروی داشت.

برای آن‌هایی که قصد ساختمان از ابتدا را دارند، مطالعه مقاله اخذ و پیگیری دستور نقشه شهرداری را مطالعه کنند.

محاسبه عوارض نوسازی شهرداری

این فرمول از سوی وزارت کشور تعیین شده و شورای اسلامی آن را تأیید کرده است. لازم به ذکر است که عدد فرمول هر سال تغییر می‌کند و به روز رسانی می‌شود.

  • % ۱.۵ × ارزش ملک = عوارض نوسازی
  • ارزش زمین + ارزش ساختمان = ارزش ملک
  • قیمت منطقه‌ای × مساحت زمین = ارزش زمین
  • (قیمت بنا × % ۳۰ ارزش معبر) × مساحت مشمول ساختمان = ارزش ساختمان
keyboard_arrow_up